Alman Başkan Slevogt: Türkiye'nin gerçek değeri bu değil

Alman-Türk Ticaret Odası Başkanı Dr. Markus C. Slevogt “Türkiye'nin değerinin altında kıymet gördüğünü düşünüyorum” dedi.

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Markus C. Slevogt, Türkiye'nin gerçek değerinin altında kıymet gördüğünü söyledi. Kovid-19 salgınının ülkelerin ekonomik gelişimini etkilediğine dikkati çeken Slevogt, IMF'ye göre Türkiye'nin 2020'de pozitif büyüme yakalamasının dikkate değer olduğunu ifade etti. Slevogt, Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkilerin küresel kriz döneminde bile iyi koşullarda bulunduğunu vurguladı.

GÜVEN KAZANILDI

Slevogt "Yakın zamanda reel faiz oranına izin veren para politikası, yatırımcıların güvenini tazeleyerek önemli fon girişi sağladı ve TL'nin değerlenmesine yol açtı. Bankacılık, yatırım ve şirket satın alma geçmişi bulunan biri olarak, Türkiye'nin gerçek değerinin altında kıymet gördüğünü düşünüyorum" dedi.

ZOR ZAMANDA BİLE BURDAYIZ

Almanların Türkiye'deki yatırımlarının her iki taraf için de avantajlı olduğuna işaret eden Markus Slevogt "Türkiye'ye yatırım yapan Alman şirketleri buradaki pazarın stratejik avantajlarını gördüklerinden zor zamanlarda bile kalıyor" diye konuştu.