Alın terinin hakkı korunacak

Kıdem tazminatı sistemiyle ilgili Bakan Müezzinoğlu, “ Şu anda bizim 'şu şekilde' diye bir ifademiz yok. Alın terinin hakkını koruyacak hakkaniyetli bir sistemi uzlaşı içerisinde şekillendireceğiz'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatıyla ilgili olarak, "Şu anda bizim 'şu şekilde' diye herhangi bir ifademiz söz konusu değil. Burada tek bir ifademiz var, alın terinin hakkını koruyacak, güçlü şeffaf, sürdürülebilir, hakkaniyetli bir sistemi paydaşlarımızla uzlaşı içerisinde şekillendireceğiz" değerlendirmesini yaptı. 

PROTOKOL İMZALANDI

Müezzinoğlu, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamında Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile İŞKUR arasında TESK Genel Başkanlığında imzalanan iş birliği protokolünün imza törenine katıldı. Küçük esnafın son 20-30 yılda önemli mesleki değişim ve dönüşümler yaşadığını belirten Müezzinoğlu, "OECD raporuna göre, 20 yıl sonra bugün icra edilen mesleklerin yüzde 50'sinden fazlası olmayacak. Bugün 10 yaşındaki bir çocuk veya 5 yaşındaki bir çocuk 25 yaşına geldiğinde bugün varolan mesleklerin yarısından fazlasının olmadığını veya dönüştüğünü görecek. Bizim bunu öngörerek esnafımızla olan iletişimimizi dünyayla yarışacak değişim ve dönüşümlere de hazırlayacak biçimde şekillendirmemiz kanaatindeyim" dedi.

Anlaşma istihdam yaratacak

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken imzalanan protokolün çalışma hayatına istihdam sağlayacağını belirterek, "İnsanların girişimci ruhunun önünü açması için önemli bir proje, dolayısıyla çalışma hayatına yeni başlayacak girişimcilerin bundan yararlanması için önemli bir protokol olacak" değerlendirmesinde bulundu.