Alcas Metal yeni yıla yeni yatırımla giriyor

Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen alüminyum profil üreticilerinden Alcas Metal, yeni yıla hammadde tesisi yatırımı ile giriyor. 2025'in sonuna kadar üretim kapasitesini artıracak ikinci yeni bir tesisi daha devreye alarak ek istihdam yaratmayı hedefleyen şirket, halka arz için de onay bekliyor.

GÜLTEN UGURLU

Alüminyum toptancılığı yaparak 1992 yılında işe başlayan Alcas Metal, kısa sürede dünyanın sayılı alüminyum profil üreticileri arasına girmeyi başardı. Alüminyum profil üretiminin yanı sıra alüminyum cephe giydirme işi de yapan ve Togg'un Gemlik fabrikasının cephesini de giydiren şirket, 2024'ü yeni yatırımla karşılayacak. Geçen yıl 15 milyon dolarlık yatırımla profil üretim kapasitesini ikiye katlayan ve yıllık 34 bin ton üretim kapasitesine ulaşan şirket, kendi hammaddesini üretmek üzere 5 milyon dolara kurduğu hammadde tesisini 2024'ün başında hizmete açacak.

Alcas Metal; İstanbul Sanayi Odası-'İSO İkinci 500'te 370, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 'En Büyük 1000 İhracatçı' listesinde de 805'inci sırada yer alıyor.

EK İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Ürünlerinde kullandıkları hammaddenin alüminyum külçe ve hurda olduğunu belirten Alcas Metal Sanayi AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Yılmaz, "Sektörümüz hammaddede dışa bağımlı. Biz de kendi hammaddemizi üretmek üzere 10 bin metrekare arsada tesis kurduk. Sadece kendi ihtiyacımızı karşılamak için yarı mamul döküm ürünü olan billet üreteceğiz. Alüminyum külçe ve hurda ithalatımız ise sürecek" dedi. 2025'in sonuna kadar ise 100 bin metrekarelik bir tesis daha kurarak alüminyum profil üretim kapasitelerini ve ihracatlarını daha da artıracaklarını belirten Yılmaz, bu yatırımlarla 2025'in sonuna kadar 400 kişi olan çalışan sayılarına 600 kişiyi daha ekleyeceklerini söyledi.

HALKA ARZA HAZIRLANIYOR

Halka arzın da gündemlerinde olduğunu belirten Mehmet Yılmaz, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan onay beklediklerini söyledi. Hisselerinin yüzde 29'unu halka açmayı ve sağlanan gelirle yatırımlarını yapmayı planladıklarını belirten Yılmaz, üretimlerinin yüzde 70'ini 34 ülkeye ihraç ettiklerini ve ABD'de büyüme planlarının olduğunu da söyledi.

GENÇLERE 'İŞ HAYATINA ERKEN GİRİN' TAVSİYESİ

1970'te Malatya'da 8 çocuklu bir ailenin 7'inci çocuğu olarak doğan ve genç yaşlarda abisi ile birlikte alüminyum toptancılığı yaparak başladığı işini Alcas Metal adı altında 31 yılda dünya devleri arasına girdiren Mehmet Yılmaz, "Gençler iş hayatına erken yaşta, üniversitedeyken başlamalı. Kazanamayan da 'eğitim' diye zorlamasın, hemen iş hayatına girsin. Zorluklar karşısında kolay pes etmeyin. Bir işe odaklanın ve onda ısrarcı olun" dedi.

OVP ÇOK OLUMLU, SABIRLI OLALIM

Yeni ekonomi yönetiminin açıkladığı Orta Vadeli Plan'ı (OVP) çok olumlu bulduklarını belirten Mehmet Yılmaz, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konusuna çok hakim bir bakan. Enflasyon ve faizlerin düşmesi yakın. Hem halk olarak hem de sanayici olarak biraz sabretmemiz lazım" diye konuştu.