Alan satan iki kez düşünüyor! Altın fiyatları Mayıs 2022 öncesi en az 21 TL kadar düştü ikaz gecikmedi!

Altın fiyatları şüphesiz ki geçtiğimiz yılın son aylarından bu yana vatandaşların sık sık takip ettiği konulardan birisi oldu. Küresel piyasalarda ons altın fiyatının inişli çıkışlı bir seyir göstermesi fiyatlardaki son durumu merak ettirir oldu. Gram altın Nisan ayında 905 ile 940 TL seviyelerinde dolaştı. Yeni haftada fiyatlarda düşüş yaşandığı gözlemlenirken altını olan yüz binlerce kişi uzman yorumlarına odaklandı.

Haftanın ilk günüyle birlikte milyonlarca kişi altın fiyatlarıyla ilgili yaşanacak gelişmelere kulak verdi. Geçtiğimiz hafta döviz kurlarında hareketli dakikalar yaşanırken 930 TL üzerini gören gram altın sabah saatleriyle birlikte 909 TL seviyesinde yerini aldı. Mayıs sonlarına doğru düğün sezonunun başlamasıyla birlikte fiyatların daha çok hareketleneceğini belirten uzmanlar piyasalardaki son durumu büyük ve küçük ölçekteki yatırımcılar için değerlendirdi. Yeni aya günler kala fiyatların ne yöne hareket edeceği ise akıllarda yerini aldı.

DÜŞÜŞE GEÇTİ

Altın, Fed'e ilişkin agresif sıkılaşma beklentileri ile düşüş ivmesine devam etti. Çin'de salgın dolayısıyla düşük talebe ilişkin beklentiler de fiyatlamalar üzerinde etkisini hissettirdi.

Altın, Fed'in sıkılaşma politikasında agresifleşeceği endişeleriyle art arda üçüncü gününde de değer kaybetti.

Spot altın son beş haftanın en kötü haftalık performansını sergilemesi sonrası son iki haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Spot altın yüzde 0,5 değer kaybederek 1.921 dolara gerilerken bu rakam 7 Nisan'dan beri görülen en düşük seviye olarak kayda geçti.

DÜĞÜN SEZONU YAKLAŞIYOR

Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Halil Kayaer, "Altın fiyatları çok yükseldi. Çeyrek altın şu sıralar bin 550 TL civarında işlem görüyor. Bundan dolayı da insanlar artık düğünlerde takı olarak çeyrek altın yerine gram altın veya yarım gram altına yöneldiler. Daha çok talep de de gram altın yönünde oluyor. Fiyatlardan ötürü altını yatırım amaçlı alan vatandaşlarımız da azaldı. Ancak düğün zamanı geldiği zaman ihtiyaç duyulduğunda alım oluyor" dedi.

Altın yorumları kafaları kurcalayacak! Fiyatlar adeta kaynar kazan! Rotasını belirledi inceldiği yerden kopacak

Altın fiyatları düşüyor! Gram altındaki düşüş sürecek mi?