Altın fiyatlarında hareketlilik başladı! Alacaklar ve satacaklar dikkat!

''Gram altındaki yükseliş sürecek mi? Altın fiyatlarındaki son durum nedir? Altın almak için doğru zaman mı?'' sorularına yanıt arayan vatandaşlar altın fiyatlarındaki son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Küresel piyasalarda ons altın FED kaynaklı gelişmeler ve ilan edilen veriler kapsamında yön buldu. Altın, yatırımcıların varlık alımı azaltımına odaklanması ve ABD Hazine tahvili faizlerindeki yükselişle 1.800 dolar sınırından geriledi. Ancak altın fiyatlarında yaşanan geri çekilme dolar kurunda oluşan tablo nedeniyle sınırlanmış oldu.

Yeni haftanın ilk gününde gram altındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Geçen hafta küresel altın fiyatlarındaki yükselişle beraber 531 liraya kadar yükselen gram altın bu yılın zirvesine ulaşmıştı. An itibarı ile 525 liradan işlem gören gram altın yatay seyrini sürdürüyor. Peki, gram altındaki yükseliş sürecek mi? Altın fiyatlarındaki son durum nedir? Altın almak için doğru zaman mı? İşte 18 Ekim güncel altın fiyatları ile ilgili gelişmeler...

ALTIN FİYATLARINDA SON DAKİKA GELİŞMELERİ

Analistler, Çin'de açıklanan 3. çeyrek büyüme verisinin beklentilerin altında kalması, yükselmeye devam eden emtia fiyatları ve enflasyonist kaygıların tekrar gündemin odağına yerleşmesiyle küresel piyasalarda negatif bir seyir izlendiğini bildirdi.

Bugün ABD'de sanayi üretimi ve kapasite kullanımı verilerinin yanı sıra ABD Merkez Bankası yetkililerinin açıklamalarının takip edileceğini kaydeden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.755 doların destek, 1.790 doların direnç konumunda olduğunu söyledi.

18 Ekim 2021 Pazartesi gününde altın fiyatları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

18 EKİM ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

18 Ekim Pazartesi günü haftanın ilk gününde altın fiyatları kırmızı ve aşağı yönlü ibreyi gösteriyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışını 525,39 TL'den yapan gram altın şu anda 525,91 TL alış ve 525,00 TL satış fiyatına sahip.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR OLDU?

Önceki kapanışını 3.484,00 TL üzerinden yapan cumhuriyet altını 3.392,00 TL alış ve 3.458,00 TL satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışını 1.749,00 TL üzerinden yapan yarım altında ibre aşağıyı gösteriyor. Yarım altın 1.699,00 TL alış ve 1.737,00 TL satış fiyatına sahip.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Çeyrek altın, son kapanışını 874,00 TL seviyesinde yapmıştı. Son olarak 18 Ekim itibariyle 850,00 TL alış fiyatına sahip olan çeyrek altın, 868,00 TL satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.