Akkuyu'da ana ekipmanlar kuruluyor

Akkuyu Nükleer Enerji Santrali inşaatında ilk güç ünitesinde çalışmalar yoğunlaştırıldı.

SERDAR SAĞLAM

TEKNOFEST'e katılan Akkuyu İnşaat Bölüm Müdürü Maksin Kucherenko, AKŞAM'a yaptığı açıklamada, çalışmaların özellikle birinci güç ünitesinde yoğunlaştığını söyledi.

İNŞAAT SÜRÜYOR

Santrali 2023'te devreye sokmak istediklerini belirten Kucherenko, "İlk ünitede ana ekipmanların kurulumu için hazırlık yapıyoruz. Yıl sonuna kadar ana sirkülasyon boru hatlarının kaynaklama aşamasına geçmeyi planlıyoruz. Genel santral tesisleri ve deniz kenarındaki tesislerin kurulması çalışmaları da devam ediyor" dedi. Halen üç nükleer güç santrali ünitesi alanında inşaat çalışmalarının sürdüğünü anlatan Kucherenko, "Dördüncü ünite içinse hafriyat çalışmaları yapılmakta ve lisansı bekliyoruz. Nükleer enerji aslında dünyada en çevreci en temiz enerji türlerinden biri. Aynı zamanda sabit ve sürdürülebilir bir kaynak" diye konuştu.

Maksin Kucherenko, santrali 2023 yılında devreye sokmak için çalıştıklarını söyledi.

SANTRAL SAHASINDA ÖZEL İTFAİYE DEVREDE

Yangınlara ilişkin endişelere yönelik ise Kucherenko, şöyle konuştu: "Sahada özel bir itfaiye birimi kuruldu. Santralde ya da sahanın bütününde bu tip yangınları önlemek için gerekli tüm tedbirler alındı. Özellikle de bizim kahraman itfaiyecilerimizin katkılarını da vurgulamak isterim. Sahamız dışında olan yangınların söndürülmesine de katkıda bulundular. Sahada bulunan itfaiye ekipleri, arazözleri bu yangın söndürme faaliyetlerine katıldılar."