Akbank'a yurtdışından 1 milyar dolarlık talep geldi

Sendikasyon kredisine yabancı bankalardan 1 milyar $’ın üstünde talep gelen Akbank Türkiye piyasalarına 810 milyon $ kaynak sağladı. Krediye 19 ülkeden 31 banka katıldı.

Akbank’ın 700 milyon dolar hedefiyle çıktığı sendikasyon kredisine yabancı bankalardan hedefin yaklaşık yüzde 143’üne karşılık gelen 1 milyar doların üstünde talep geldi. Böylece Akbank, sendikasyon tutarını artırarak, Türkiye piyasalarına 810 milyon dolar kaynak sağlamış oldu.   

RUSYA’DAN GÜÇLÜ TALEP 

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, şunları söyledi: “Geçen yıl eylülde aldığımız kredimizi 700 milyon dolarla yenilemeyi hedefliyorduk. Buna karşın bankalardan 1 milyar doları aşan bir talep toplamamızla, tutarı 810 milyon dolara yükselttik. Katılımcı ülke sayısını 11’den 19’a, bankaları da 23’ten 31’e çıkardık. Özellikle Katar, Kuveyt ve Rusya’dan güçlü bir talep topladık.”  

İSTİKRARA OLAN GÜVENİ GÖSTERDİ

Hakan Binbaşgil, açıklamasına şöyle devam etti: “Talep, fiyatlama ve katılımcı sayısındaki bu olumlu gelişmeler, uluslararası piyasaların Akbank’a ve Türkiye bankacılık sektörünün istikrarına olan inancının bir göstergesi. Güçlü mali yapımız, teknoloji ve insanımıza yatırımlarımız ve sağladığımız uluslararası kaynaklarla Türkiye’nin geleceğine destek vermeyi istikrarlı bir şekilde sürdürüyoruz.”