Akaryakıtta EPDK uyarısıyla indirim

EPDK, ham petroldeki indirimlerin tüketiciye yansıtılmasını isteyerek rafinerileri uyardı. Güncellenen marj oranları ile birlikte benzin ve motorine 1-1.5 TL indirim gelecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), rafinerilere yazı göndererek bazı ülkelerin ham petrole yaptığı indirimlerin tüketiciye yansıtılmasını istedi. EPDK'nın uyarısı sonrası pompa fiyatlarında 1-1.5 lira indirim olacak.

FİYAT DÜŞÜŞÜ YANSITILMADI

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Benzin ve motorin fiyatları serbest piyasada oluşuyor. Kurallar ve formül belli. EPDK olarak hem rafineri-dağıtıcı ve bayi gibi piyasa oyuncularının uygulamalarını hem de fiyat hareketlerini sıkı şekilde takip ediyoruz. Özellikle bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürünler rafineriler için önemli bir kâr avantajina sebep oldu. Bunun tüketicilere de yansıtılması gerekiyor" dedi. Rafinerilerin gerekli adımı hızla atmasını beklediklerini söyleyen Yılmaz "Marj oranının gönderdiğimiz yazı doğrultusunda güncellemesini bekliyoruz. Yapılacak güncelleme neticesinde benzin ve motorinde 1 ila 1.5 TL düzeyinde bir indirim olacaktır" diye konuştu. İstanbul'da benzinin litresi ortalama 41.22 motorinin ise litre fiyatı 44.3 liradan satılıyor. Öte yandan indirimin bugünden itibaren motorine 1.21 TL yansıması bekleniyor.