‘Akaryakıt timi' 39 bayinin peşinde

‘Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibi'nce 39 bayi ve bu bayilerden sahte fatura kullanan mükelleflerin peşine düşüldü.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürüten 'Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibi'nce 39 bayi ve bu bayilerden sahte fatura kullanan mükelleflerin peşine düşüldü. Çalışmalar neticesinde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) lisanslı 39 bayinin sahte fatura düzenledikleri, hiçbir gerçek faaliyeti olmadıkları halde piyasaya yılın ilk 5 ayında toplam 2.6 milyar lira tutarında sahte fatura sürdükleri tespit edildi.

1 MİLYAR TL ZARAR

5 ayda 39 bayi tarafından piyasaya sürülen sahte akaryakıt faturalarının yaklaşık 1 milyar lira kamu zararına neden olduğu saptandı. Söz konusu kamu zararının tazmini ve ilgililere gerekli cezaların uygulanması için bayilerden sahte fatura kullanan mükellefler hakkında da vergi incelemesi başlatılacak. Sahte belge düzenleyerek kamunun zarara uğratılmasına sebep olan mükelleflere yönelik çalışmalar devam ederken, özel ekip tarafından akaryakıt ve akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığıyla mücadele hız kesmeden sürdürülüyor.