Aile Destek Programı başvuruları devam ediyor mu? Aile Destek parası ödemeleri nereye yapılıyor?

Aile Destek Programı için geçtiğimiz ay başvuru yapanlar ödemelerini bu ay itibariyle almaya başladılar. Başvuru yapmayı düşünen ihtiyaç sahibi ailelerin internet aramaları üzerinden sıklıkla araştırdığı ''Aile Destek Programı başvuruları devam ediyor mu? Aile Destek parası ödemeleri nereye yapılıyor?'' soruların yanıtları haberimizde.

Aile Destek Programı kapsamında başvuru yapanlar için 12 ay boyunca düzenli olarak hane başına 450 lira ile 600 lira ödeme yapılacak. Konu ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından detaylar paylaşıldı. Peki Aile Destek Programı başvuruları devam ediyor mu, başvurular nasıl yapılacak, kimler başvuru yapabilecek?

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR MU?

Aile Destek Programı başvuru süreci devam ediyor. Başvurular E Devlet üzerinden yapılabilmektedir.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ YATTI MI?

Hak sahiplerine ilk ödemeler 29 Temmuz Cuma günü yapıldı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

ÖDEMELER BİTTİ Mİ?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 milyar liralık Türkiye Aile Destek Programının ilk ödemeleri yapıldı. Türkiye ürettiği refahı paylaşıyor diyerek destek ödemelerinin başladığını aktaran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Türkiye aile destek ödemeleri başladı, ödemeler hesapta" paylaşımında bulundu.

4 MİLYON HANE YARARLANACAK

Milyonlarca ihtiyaç sahibinin dört gözle beklediği aile destek paketinden 4 milyon hane faydalanacak. Destek programının kapsamı genişletilmiş destekten emekli ve çalışanların da faydalanması sağlanmıştı.

15 MİLYON LİRALIK PAKET

Bu kapsamda 15 milyar liralık destek paketi sadece sosyal yardım kullanıcılarına verilmeyecek.

KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 1/3'ünden az olması koşuluyla özel sektör çalışanları ile esnaf, sanatkâr ve diğer bağımsız çalışanları, SSK emeklileri, BAĞKUR emeklileri, Emekli Sandığı emeklileri ve SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı emeklilerinin dul, yetimleri de 'Türkiye Aile Destek Programı'ndan faydalanabilecek. 15 milyarlık Türkiye aile destek projesi kapsamında hak sahiplerine ilk ödemeler dün yatırıldı.

AYLIK 450-600 LİRALIK DESTEK

Hanelerin gelir durumuna göre aylık 450,550 ve 600 lira arasında destek verilecek. Yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında destek verilmiş olacak. Destekler 12 ay boyunca düzenli olarak sağlanacak.