Aile destek paketi ödemesi ne zaman verilecek? Aile Destek Programı ekim ayı ödeme tarihi belli oldu mu?

Aile destek paketi ödemesi için gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına çevrildi. E Devlet üzerinden başvurularını yapan aileler heyecanla Aile destek paketi ödeme tarihini bekliyor. Peki Aile destek paketi ödemesi ne zaman verilecek?

Dar gelirliye aile destek paketi kapsamında belli miktarda bir ödeme her ay verileceği açıklanmıştı. Bu açıklama sonrasında ödeme tarihi ve detayları her ay araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Aile Destek Programı ödeme ne zaman yatacak, ne kadar?

Hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından incelenerek ödenekten yararlanma hakkı kazananlar, aile destek ödemelerini ekim ayı içerisinde alabilecekler. Ödeme tarihi hakkında bilgi veren Bakan Yanık, "Ekim ayı destek ödemeleri bu hafta yapılacak" dedi. Yardım miktarına da değinen Bakan Yanık, "İlk faz ödemelerde 450 ile 600 lira olan destek tutarlarımızı da 850 ile 1250 liraya yükselttik." diye konuştu.

AİLE DESTEK YARDIMI NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, katıldığı canlı yayında sosyal yardımlar hakkında bilgi verdi. Yanık, Destek Programı ödemeleri ne zaman? sorusuna "Aylık 850 ila bin 205 lira arasında destek veriyoruz. Ekim ayı destek ödemeleri bu hafta yapılacak" şeklinde yanıt verdi.

Aile Destek Programı ödemeleri, aylık olarak hazırlanan ödeme listeleri çerçevesinde merkezi olarak yapılmaktadır. Değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.

AİLE DESTEK YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla söz konu destek programından yararlanabilecektir.