Burs ve krediler bayramdan önce yatacak mı? Ağustos ayı KYK bursları yattı mı?

Üniversite okuyan öğrenciler KYK burs ve kredilerinden yararlanabiliyor. Başvuru yapanlar arasında burs hakkı kazanan adaylar geri ödemesiz şekilde bu imkandan faydalanabiliyor. KYK burs ve kredilerinin bayramdan önce hesaplara yatıp yatmayacağı merak ediliyordu. Beklenen açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan geldi.

Üniversiteye geçen öğrenciler, KYK burs ve kredi başvurusu yapabiliyor. Başvuru sonrası burs alan öğrenciler geri ödemesiz bu ödemeden yararlanıyor. Ağustos ayı kredi ve burs ödemeleri için bekleyiş sürerken Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan KYK açıklaması geldi.

AĞUSTOS AYI KYK BURSLARI YATTI MI?

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram öncesi yatırılacağı müjdesini verdiği yükseköğrenim burs ve kredi ödemelerinin 28 Temmuz tarihi itibariyle öğrencilerin hesaplarına yatmaya başladığını açıkladı.

KYK burs ve kredilerinden faydalanan öğrenciler paralarını T.C Kimlik numarasının son rakamına göre alıyor.

0 olanlar için ödeme günü her ayın 6'sı iken, kimlik numarasının son hanesi 2 olanlara ödemeler ayın 7'sinde, 4 olanlara ayın 8'inde, 6 olanlara ayın 9'unda ve kimlik numarası 8 ile bitenlere burs ve kredi ödemeleri her ayın 10'unda yapılıyor.

Kurban Bayramı vesilesiyle Ağustos ayına ait ödemeler böylelikle erkene çekilmiş oldu.

KYK BURS VE KREDİSİ NE KADAR?

2020 yılında burs/kredi miktarı 500 liradan 550 liraya çıktı. Burs/kredi miktarı lisans öğrencilerine 550 lira, yüksek lisans öğrencilerine 1.100 lira, doktora öğrencilerine ise 1.650 lira olarak ödeniyor.