Yıllık enflasyon beklentisi nedir? 2021 Ağustos ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak?

Ağustos ayı enflasyon oranları vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Enflasyon verileri her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Geçtiğimiz ay TÜFE'de (2003=100) 2021 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %1,80, bir önceki yılın Aralık ayına göre %10,41, bir önceki yılın aynı ayına göre %18,95 ve on iki aylık ortalamalara göre %15,15 artış gerçekleşti. Peki, 2021 Ağustos ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak?

Enflasyon ile ilgili gelişmeler gündemde merak edilen konular arasında yer alıyor. Enflasyon rakamlarını Türkiye İstatistik Kurumu açıklıyor. Temmuz ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 15,15, yurt içi üretici fiyatları yüzde 28,47 arttı. Peki, Ağustos ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Yıllık enflasyon beklentisi nedir?

AĞUSTOS AYI ENFLASYON ORANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ağustos ayı enflasyon oranları 3 Eylül 2021 tarihinde açıklanacak.

YILLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ NEDİR?

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan yıl sonu için hedeflenen yüzde 5.8'lik büyüme çıtasını yükseltti. Kocaeli'de iş dünyası ile buluşan Bakan Elvan yıl sonunda yüzde 8'in üzerinde bir büyüme beklediğini söyledi. "Sanayi üretimi, güçlü ihracatın da desteğiyle çarpıcı bir şekilde artarak, büyümenin motoru haline gelmiş durumda" diyen Elvan diğer sevindirici gelişmenin yatırımlardaki artış eğilimi olduğunu belirtti.

AŞILAMA DESTEĞİ

Elvan "2021'in ikinci çeyreğinde yüzde 20'nin üzerinde bir büyüme bekliyoruz. Aşılanma oranının daha da artmasıyla, başta turizm olmak üzere hizmetler sektöründe kademeli canlanma eğilimi devam ediyor. Öncü göstergeler ekonomide büyüme ve yatırım eğiliminin üçüncü çeyrekte de sürdüğüne işaret ediyor. Bu çerçevede, salgınla ilgili dışsal bir şok olmaması durumunda 2021 yılı için % 8'in üzerinde bir büyüme bekliyoruz" dedi.

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ YIL SONUNDA

Önceliklerinin enflasyon eğilimini tersine çevirmek olduğunu belirten Elvan "Yılın son çeyreğinde enflasyon eğiliminin belirgin bir düşüş sürecine girmesini öngörüyoruz" dedi. Elvan akaryakıttaki eşel mobil sistemini de örnek göstererek "103 milyar liralık kamu gelirinden vazgeçtik" dedi.