Ağustos ayı 65 yaş maaşı yattı mı? Yaşlılık aylığı bayramdan önce yatacak mı?

Kurban Bayramı'na oldukça az bir süre kaldı. Birçok devlet ödemesinin ve maaş alımlarının bayramdan önceye çekilmesinin ardından gözler 65 yaş aylığına çevrildi. 65 yaş ve üstü kişilere belirlenen miktarda yaşlılık maaşı ödeniyor. Ağustos ayı ödemeleri için ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklama yaptı.

31 Temmuz Perşembe günü Kurban Bayramı'nın birinci günü olacak. Pek çok ödeme bayram vesilesiyle öne çekildi ve bayram öncesinde vatandaşların maddi açıdan rahatlamaları amaçlandı. 65 yaş aylığı her ayın 5'i ile 9'u arasında ödeniyordu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaşlılık maaşı ödemelerinin erkene çekildiğini duyurdu.

AĞUSTOS AYI 65 YAŞ AYLIĞI NE ZAMAN YATAR?

Türk vatandaşı olan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara 65 yaş aylığı ödeniyor. Maaş ödemeleri her ayın 5'i ile 9'u arasında yapılıyor.

Kurban Bayramı dolayısıyla yaşlılık maaşı ödemeleri erkene çekildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu;

"Bu yıl mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle ağustos ayı ödemelerini öne çektik. Herkes için tek bir günde, 29 Temmuz'da ödemeleri yapacağız."

Evde bakım maaşı ile yaşlı ve engelli aylıklarının da ödemeleri erkene çekilmişti.

65 yaş aylığının yarın hesaplara yatması bekleniyor.

YAŞLILIK MAAŞI ALMA ŞARTLARI NELERDİR?

2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında bağlanan 65 yaş aylığı (yaşlılık aylığı) sosyal anlamda hiçbir geliri ve güvencesi olmayan, ekonomik durumu yetersiz olan ve adından da belli olduğu gibi 65 yaşını doldurmuş kadın ya da erkek tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yararlanabileceği devlet tarafından bağlanan maaştır.

Yaşlılık maaşı almak için gerekli şartlar ise şu şekilde sıralanmıştır;

  1. 65 yaşın doldurulması,
  2. Türk vatandaşı olması,
  3. Hiçbir sosyal güvencesinin bulunmaması,
  4. Nafaka almıyor olması,
  5. Hiçbir geliri olmaması,
  6. Sağlık sigortasının olmaması,
  7. Sosyal Hizmetler kanununa göre harçlık almıyor olması,
  8. Hane halkının ortalama geliri, asgari ücretin net tutarının (2019 yılı için 673,63-TL) üçte birinde fazla olmamasıdır.