AGİ dahil asgari ücret 2021 ne kadar? 2021 asgari ücret net ve brüt kaç TL?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında bugün son toplantısını yaptı. Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında süreç bugün sona erdi. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren rakam, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk tarafından açıklandı. Peki, AGİ dahil asgari ücret 2021 ne kadar oldu? 2021 asgari ücret net ve brüt kaç TL? İşte tüm merak edilenler...

2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları bugün sona erdi. Asgari ücreti, yasa gereği 5'er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyonda, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) temsil ediyor. AGİ dahil asgari ücret 2021 ne kadar oldu? 2021 asgari ücret net ve brüt kaç TL? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu.  

AGİ DAHİL ASGARİ ÜCRET 2021 NE KADAR OLDU?

2021 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamı, bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk tarafından açıklandı. Asgari ücret brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi.

Evli ve üç çocuklu bir işçi için asgari ücret ise 3 bin 13 lira 72 kuruş oldu.

Asgari ücret 2021 zammı ne kadar olacak? Yeni asgari ücret kaç TL, belli oldu mu?

YENİ ASGARİ ÜCRET İÇİN KARAR GÜNÜ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında bu yıl ilk toplantısını 4 Aralık'ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda düzenlemişti.

İkinci toplantısını 15 Aralık'ta TİSK'in, üçüncü toplantısını ise 22 Aralık'ta Türk-İş'in ev sahipliğinde yapan komisyon, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler doğrultusunda üç toplantıyı da çevrim içi gerçekleştirmişti.

YENİ ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği 5'er işçi, işveren ve hükümet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

En düşük emekli maaşı 2021 ne kadar oldu? Emekli maaşına ne kadar zam geldi?

Asgari ücret desteği: Asgari ücret 2021 desteği ne kadar oldu, açıklandı mı?

Yeni AGİ 2021 ne kadar olacak? 2021 AGİ ücretleri tablosu yayınlandı mı?

Asgari ücrette net ve brüt maaş nasıl hesaplanır? Net ve brüt farkı nedir?