Afrin’in zeytinlikleri de kurtuluyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Afrin’de bölgenin en önemli gelir kaynaklarından olan zeytinlikleri bakımdan geçirecek. Bölgede yeni zeytin ağaçlarının dikilmesi teşvik edilecek. 

OSMAN NURİ CERİT

Zeytin Dalı Harekatı ile proje terör örgütü PKK/PYD’den temizlenen Afrin’de hayatın normale dönmesi için başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bölgenin cazibe merkezi haline gelmesi ve Türkiye’de kamplarda yaşayanların evlerine dönebilmeleri için yürütülen çalışmalara bölgenin ekonomik kalkınmasını sağlayacak tarım projeleri de eklendi. Afrin’deki verimli zeytin ağaçlarının envanteri çıkarılacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülecek envanter çalışmasının ardından, zeytin veriminin artırılmasına yönelik tarımsal destek ve teşvikler de devreye girecek.

VERİMLİ TOPRAKLAR 

Afrin’deki devam eden çalışmalar hakkında TBMM’de gazetecilere bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şöyle konuştu: “Terörden temizlenen topraklarına dönecek olan Afrinliler, kendi zeytinlerini toplayacaklar. Biz önce oradaki zeytin ağacı sayısını belirleyeceğiz. Hasar gören zeytinliklerin yerine yenilerinin ekilmesi de gündeme gelebilir. Orası verimli topraklar. Bölge kısa sürede kendi ekonomisini kendi idare edebilir duruma gelir. Gelir getirici ağaçlarla ilgili de destekler olacak.”

BARAJI DSİ TESLİM ALDI 

Afrin bölgesindeki barajı da DSİ’nin teslim aldığını ifade eden Eroğlu “ Barajı ve arıtma tesisini teslim aldık. Hem Afrin bölgesi hem de Fırat kalkanı bölgesine su vermeye başlandı” dedi.

Hastaneler için onarım çalışması 

Hatay Valisi Erdal Ata da, geçen hafta yaptığı açıklamada Afrin’de hayatın normale dönmesi ve bölgenin kalkınmasına yönelik çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini söylemişti. Ata, “Bölgedeki hastanelerin bakımı, onarımı tıbbi araç ihtiyaçları karşılanacak” demişti.