Afrin’deki Mehmetçiğin yemeği kadın işçilerden  

Afrin’deki askerlerin beslenme ihtiyacını karşılayan hazır gıda paketleri, Gebze’de çalışanlarının %70’i kadınlardan oluşan firma tarafından TSK reçetesine göre hazırlanıyor.  

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülen harekatta görev alan askerlerin günlük besin ihtiyacını karşılayan yüksek kalorili rasyon paketleri, Gebze’de faaliyet gösteren modern tesislerde özenle hazırlanıyor. Alanda görev yapan Mehmetçiğin rasyon paketlerinin yerli olarak üretilmesi için 1997’de kurulan Unifo Gıda, Gebze’deki fabrikasında başta TSK olmak üzere çok sayıda ülke ordusunun yüksek kalorili hazır gıda ihtiyacını karşılıyor.

GÜNDE 150 BİN PORSİYON

Unifo Gıda Genel Müdür Yardımcısı Emir Osman Aksoy, 400 kişiyi istihdam ettiklerini ve yüzde 70’inin kadınlardan oluştuğunu bildirdi. Aksoy, işin en kutsal tarafını TSK’ye verdikleri hizmetin oluşturduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Askerin kalori, vitamin, mineral, protein ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanan reçetelerimiz marifetiyle TSK’ya de hizmet ediyoruz. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında sahada olan askerimize yemeklerimiz buradan gidiyor. Mehmetçiğimiz anne eli değmiş gibi en güvenilir yemeği yiyor. TSK için günlük ortalama 100-150 bin porsiyon üretimimiz mevcut.” 

Alevsiz ısıtıcı geliştirdik

Aksoy, şöyle devam etti: “Askerimizin yemeğini cephede en doğru şekilde ısıtabilmesi için sadece yarım bardak suyla aktive olabilen ve 2-3 yemeğe kadar ısıtabilen alevsiz ısıtıcı geliştirdik. Bunu da TÜBİTAK projesi kapsamında geliştirip TSK’nin kullanımına sunduk.”

Annemin fasulyesi gibi...

Cephedeki bir askere verilebilecek en büyük moralin iyi bir yemek ve sıcak bir çay olduğunu dile getiren Aksoy, “Biz bunu sağladığımız için askerimizden çok iyi dönüşler alıyoruz. Zaman zaman Mehmetçikten teşekkür mesajları alıyoruz. ‘Biz böyle döner yememiştik’, ‘Annemin kuru fasulyesi gibi’, ‘Çorbanız çok güzelmiş, böyle düğün çorbası içmemiştim’, ‘Allah razı olsun, aynı köyümdeki gibi’ şeklinde mailler aldıkça bütün yorgunluğumuz gidiyor” değerlendirmesinde bulundu.