Afrin'de 7. günde son durum! YPG dağıldı Burseya düştü mü?

Zeytin Dalı Harekâtı 7. gününde de devam ediyor... Rusya Afrin'den tamamen çekildi... Gece boyunca Afrin'deki hedefler hem karadan hem havadan vuruldu... PKK'dan kurtarılan köylerdeki PKK paçavraları parçalanarak imha edildi... Afrin harekatında kritik öneme sahip Burseya Dağı'nda göğüs göğüse çatışmalar sürüyor.

Afrin'den gelen son dakika haberi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki PKK/PYD ve IŞİD varlığına yönelik Zeytin Dalı Harekatı 7. gününe girerken, bölgeden sıcak haberler gelmeye başladı. Rusya dün gece itibariyle Afrin'den tamamen çekilirken, YPG'lilerden geri alınan Abudan köyünde terör örgütü PKK'nın paçavraları ve terör başının posterleri imha edildi. Türk savaş uçakları gece boyunca Reyhanlı'nın kuzeyindeki Cinderes bölgesi ile doğudaki Menbic'te hava saldırıları düzenledi. 

İran'dan skandal Afrin hamlesi-TIKLA ÖĞREN 

ABD'nin korkunç Türkiye planı ortaya çıktı- TIKLA ÖĞREN 

AFRİN SON DAKİKA GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYIN

AFRİN KOMUTANI İSMAİL METİN TEMEL KİMDİR?

TSK: Zeytin Dalı Harekatı'nda 343 terörist etkisiz hale getirildi

TSK'dan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00’den itibaren “Zeytin Dalı Harekâtı” başlatıldığı vurgulandı.

Harekatın, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği kaydedildi.

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterildiği belirtilerek, "Hava Kuvvetleri tarafından gece süresince gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan toplam 23 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan 13 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir"denildi.

“Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 343 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edildiği bildirildi.

“Zeytin Dalı Harekâtının” planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği vurgulandı.

09:40 KAÇIŞ YOLU KAPATILIYOR

Afrin'e yönelik harekâtta teröristlerin olası kaçış yolunun kapatılması amacıyla ÖSO, Bordo Berelilerin de destek verdiği 500 kişilik güçle doğudaki Mare'den Tel Rifat'a doğru harekete geçti. Rejim bölgesine uzanan kasaba ele geçirildiğinde örgütün kaçış imkânı kalmayacak.

09.00 TÜRK TOPÇUSU VURDU VATANDAŞ SAYDI

Kilis'ten YPG'nin terör mevzilerini hedef alan çok sayıda top atışı, kent sakinleri tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Kayıtta dikkat çeken detay, arka arkaya gümbürdeyen topların sayılması.

08:40 UÇAKLAR SABAHA KADAR BOMBALADI

Türk savaş uçakları, Menbic'in batısına hava saldırıları düzenledi. Birçok farklı noktadaki YPG'liler vuruldu, Arima kasabası ve Yağızlı köyündeki terör mevzileri bombalanan hedefler arasında.

08:15 PKK PAÇAVRALARI İMHA EDİLDİ

YPG'lilerden geri alınan Abudan köyünde terör örgütü PKK'nın paçavraları ve terör başının posterleri yakıldı. Köy, Kilis'in hemen batısında sınıra yakın bir noktada.

07:45 HAVADAN VE KARADAN VURULDU

Türk ordusu ve ÖSO güçleri, gece boyunca Cinderes bölgesini hedef aldı. Jetlerin bomba yağdırdığı bölge ayrıca top atışlarıyla dövdü. Saldırıların yoğunlaştığı yer, Hammam ve Kefr Safra köyü.

07:40 BURSEYA DAĞI'NDAKİ TÜNELLER

Günledir şiddetli çatışmaların sürdüğü Burseya Dağı'nda YPG'li teröristlerin temizlendiği tünellerin görüntüsü ortaya çıktı. Video kaydında, Türk özel kuvvetler askerleri yer alıyor.

07:15 TSK: 287 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Harekâtta son durum... Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin harekâtının ilk beş gününde 287 YPG'li teröristin öldürüldüğünü duyurdu. İlk beş günde delinen YPG'nin terör hatları mavi renkle görünüyor.

RUSYA AFRİN'DEN TAMAMEN ÇEKİLDİ

Afrin-Azez arasındaki bölgede bir süre önce konuşlanan Rus askerleri, Zeytin Dalı Harekâtı öncesi Ankara ile Moskova arasında yürütülen temaslar sonrası daha güneydeki Tel Rıfat’a çekilmişti. Ruslar, terör örgütü PKK-PYD işgalindeki Afrin’in, Esad bölgesine çıkış kapısı olan Tel Rıfat’tan da dün itibariyle çekildi. Rejim kontrolündeki Nubl-Zehra’ya geçen 80 civarındaki Rus askeri, böylece Afrin’den tamamıyla çekilmiş oldu.