Afet bölgesinde konutlar hızla tamamlanıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde konut çalışmaları hızlandırıldı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerde barınma ihtiyacını karşılamak için konut çalışmaları hızlandırıldı. Depremden en çok yara alan illerden birisi olan Adıyaman'da da yapımına başlanan 2 bin 500 prefabrik ev tamamlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut işbirliğiyle Vartana Mahallesi'ndeki 325 dönüm alana prefabrik konutlar yapıldı.

12 BİN DEPREMZEDEYE YUVA

Spor alanlarından kültür komplekslerine kadar birçok sosyal alanın planlandığı prefabrik kentte 12 bin depremzedenin barınması hedefleniyor. Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı, kentin en büyük prefabrik konut alanının tamamlandığını söyledi. Bölgeye depremzede ailelerin alınmaya başlandığını belirten Tığlı, şunları kaydetti: "Prefabrik kentimizin A bölümünde 1300, B bölümünde de 1200 olmak üzere toplamda 2 bin 500 prefabrik konutumuz mevcuttur. Şu an itibarıyla bu alanımızda yaklaşık 7 bin 500 vatandaşımızı ağırlamaktayız. Bütün prefabriklerimizi bitirdik, vatandaşlarımızı almaya devam ediyoruz. Evlerin içinde bütün eşyalar var" dedi.

NURDAĞI'NDA 14 AKILLI EV TESLİM

Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Belpınar Mahallesi'nde 14 akıllı konut, 1 cami, 1 cami lojmanı yapımı tamamlanarak, ailelere teslim edildi. Yapımı süren 132 işyeri için ise hak sahipleri kura ile belirlendi. Toplamda 30, 50 ve 80 metrekare olarak inşası devam eden işyerlerinin de Kurban Bayramı öncesinde tamamlanarak, teslim edilmesi planlanıyor.