Afet bölgeleri için acil destek kredisi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Hasan Basri Kurt, “Afetten etkilenen bölgeler için 100 ve 250 bin lira limitli olmak üzere sıfır faizli destek kredisi veriyoruz” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Rize' olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Hasan Basri Kurt, 20 gün öncesine kadar Rize ve Artvin'de sel afeti yaşandığını hatırlattı. Maalesef son günlerde afetler yaşandığını dile getiren Kurt, şunları söyledi:

BİR YIL ÖDEMESİZ

"Bir taraftan sel olurken diğer taraftan hepimizin canını yakan yangın afetimiz var. Selin zararlarını tazmin açısından hükümetimiz çalışırken biz de işletmelerin ayağa kalkması için KOSGEB olarak bir kredi paketi açıkladık. Afetten etkilenen bölgeler için 100 ve 250 bin lira limitli olmak üzere sıfır faizli destek kredisi veriyoruz. Bir yıl ödemesiz olacak. Bir yılın sonunda 24 ay bir ödeme süresi olacak. İşletmelerimiz bu krediden faydalanacak. Yangından zarar gören işletmelerimiz aynı paketten faydalanıyor olabilecekler. Başvurular KOSGEB ve e-Devlet üzerinden hızlı bir şekilde yapılabilir. Afetten etkilenen bölgelere yönelik acil destek kredisini başlatıyoruz."

FİDAN BAĞIŞLARI SÜRÜYOR

Devam eden orman yangınlarına karşı Türkiye'yi yeniden yeşertmek için şirketlerin fidan bağışları da sürüyor. Bu kapsamda Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), 257 üyesi adına 257 bin fidan dikeceğini açıkladı. İşbir Holding'de TEMA Vakfı aracılığıyla kuruluş yılını temsilen 1968 adet fidan bağışında bulundu. SS Finans'ın yönetim kurulu başkanı Sabahattin Seven de, 10 bin fidan bağışladığını duyurdu.