Adana'ya dev tesis

Limkon, Adana'da 200 milyon TL'lik yeni tesis yatırımı için temel attı. 6 ay içinde hayata geçecek tesis ile birlikte çoğunluğu kadın, 5 bin yeni çiftçiye sözleşmeli iş imkânı sağlanacak.

Türkiye'nin önde gelen gıda şirketlerinden Limkon'un Adana'da Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde planladığı ikinci tesisin temel atma töreni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

TÜM STANDARTLARA UYGUN

Toplam 200 milyon TL yatırım ile 6 ay içinde hayata geçecek yeni tesis ile birlikte bölgede çoğunluğu kadın olmak üzere 5 bin yeni çiftçiye sözleşmeli iş imkânı sağlanacak. Ayrıca domates üretimindeki ekilebilir alan 7 bin dekara yükselecek. Limkon'un yeni yatırımı ile ilgili temel atma töreninde konuşan Limak Holding Onursal Başkanı Nihat Özdemir, "'Sıfır atık' prensibiyle hareket ettiğimiz fabrikamızda, çevre ile ilgili bütün önlemleri standartlara uygun şekilde aldığımızı da özellikle belirtmek istiyorum. Yapmakta olduğumuz yeni yatırımla birlikte, uzun zamandır birlikte çalıştığımız çiftçiler için daha sürdürülebilir bir iş imkânı yaratmayı ve bu ekosistem ile ihracattaki pozisyonumuzu daha da sağlamlaştırmayı amaçlamaktayız" dedi.

TAHIL KORİDORUNDAN 495 GEMİ GEÇTİ

Vahit Kirişci, 26 Kasım itibarıyla Tahıl Koridoru'ndan 495 geminin geçtiğini, 12 milyon ton tahıl ve gıda ürününün taşındığını belirtti. Kirişci, "Bunun yüzde 58'sini Avrupa, yüzde 23'ünü Asya, yüzde 12'sini Afrika, yüzde 6,7 gibi küçük bir bölümünü de Ortadoğu ülkeleri almıştır. Birleşmiş Milletler kriterlerine göre en fazla ihtiyacı olan ülkelerin aldıkları ise oldukça cüzi, sadece yüzde 6,4 gibi düşük bir orandır. Ülke olarak inşallah onlara buğday, un, makarna, irmik ve diğer ürünlere dönüştürülmüş hallerini o ülkelere sunan biz olacağız" dedi.