Adalet Bakanlığı 152 personel alımı ne zaman? 2022 Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları açıklandı mı?

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları 3-17 Ocak tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 140 psikolog, 7 veteriner, 5 mühendis olmak üzere toplam 152 personel alımı yapılıyor. Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları açıklandı mı? Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman?

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları araştırılıyor. 6-8'inci dereceli kadrolara 140 psikolog, 7 veteriner, 5 mühendis olmak üzere toplam 152 personel alımı yapılacağı duyuruldu. 3-17 Ocak tarihinde başvuruları alınan Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları açıklandı mı? Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman?

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları henüz belli olmadı. Yarın başvurularun son günü. Önümüzdeki günlerde sonuçların açıklanması bekleniyor.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Başvuru yapan adayların, KPSS puan üstünlüğü esas alınarak sıralanması sonucunda, ilan edilen kadro sayısının 3 katı kadar aday sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır. Sıralama sonucunda son sıradaki aday ile aynı KPSS puanına sahip olan adaylar da sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır.

3. SÖZLÜ SINAV

A. Sözlü Sınav Yeri ve Tarihi:

Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ile sözlü sınav yeri ve tarihi www.adalet.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Ayrıca adaylar sözlü sınava ilişkin bilgilerini Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecektir.

B. Sözlü Sınav ve Sözlü Sınav Konuları:

a) Sözlü sınav;

1) ilgilinin atanacağı pozisyonun gerektirdiği mesleki bilgi 40,

2) Atatürk ilkeleri ve İnkılâp Tarihi 20,

3) Genel kültür 20,

4) Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği 20 puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden yapılır.

b) İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi tespit edilirken; genel hukuk, infaz mevzuatı ve ceza infaz kurumu idaresine ilişkin konuların bir veya birkaçından soru sorulacaktır.c) Adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmesi için yüz tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan almaları gerekmektedir.