Bayram harçlığı var mı?

Whatsapp ve diğer sosyal medya hesapları üzerinden dolaşan bir mesajda ''sigortalı veya sigortasız olduğuna bakılmaksızın 400 TL ve çocuklar için 100 TL bayram harçlığı verileceği ve başvuruların da Açık Kapı'dan yapılacağı'' iddiası dolaşıyor.

Whatsapp ve diğer sosyal medya hesapları üzerinden dolaşan bir mesajda "sigortalı veya sigortasız olduğuna bakılmaksızın 400 TL ve çocuklar için 100 TL bayram harçlığı verileceği ve başvuruların da Açık Kapı'dan yapılacağı" iddiası dolaşıyordu. İçişleri Bakanlığı o iddialara yönelik açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BAYRAM HARÇLIĞI AÇIKLAMASI

"İçişleri Bakanlığı emekli ve 1000 TL yardım alan vatandaşlar hariç geri kalan vatandaşlara sigortalı veya sigortasız olduğuna bakılmaksızın 400 TL ve çocuklar için 100 TL bayram harçlığı verilecek. www.açıkkapi.gov.tr adresinden başvuru yapmanız gerekiyor. Hizmet başlığına Valilik Hizmetleri" hizmet alt başlığına "Diğer" açıklama kısmına "para yardımı" yazıp başvuru yapabilirsiniz." haberinin asılsız olduğunu açıkladı. Açıklama şu şekilde: