‘Gıdanı Koru Kampanyası’ kapsamında strateji belgesi ve eylem planına göre atılacak adımların bazıları şöyle:
• Restoranlar, hazır yemek firmaları ve kafeteryalarda israfın azaltılması için açık büfelerde tabak boyutları küçültülecek
• Restoranlar ve açık büfelerde israfı önlemek için tabakta kalan gıdaları paket yaptırma, porsiyon boyutları ve farklı fiyatlandırma konusunda müşteriler bilgilendirilecek.
• Şekli bozuk gıdaya şans verilecek. Bu tür meyve ve sebzelerin tüketiciler, marketler ve restoranlar tarafından israf edilmeden kullanılması sağlanacak.
• Gıda kayıplarını ve israfını azaltan işletmelere bir ödüllendirme sistemi getirilecek.
• Geri kazanılan güvenli ve besleyici gıdalar tekrar işlenerek çorba, reçel veya turşulara dönüştürülecek.