AB'ye ekonomide kararlılık mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin büyükelçileriyle görüşerek ekonomik reformlarda kararlılık mesajı verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, video konferans yöntemiyle büyükelçilere ve temsilcilere, 'Ekonomi Reformları'na ilişkin sunum yaptı. AB'den ekonomi reformlarına ilişkin gelen yoğun ilgi üzerine gerçekleşen toplantıda Elvan reformlarla ilgili detaylı bilgi verirken, gelen soruları cevaplandırdı. Elvan, toplantıda ayrıca büyükelçilere ekonominin genel görünümü hakkında da bilgi verdi. Bakan Elvan, yaptığı açıklamada "Toplantıda, makroekonomik istikrarın temel önceliğimiz olduğunun altını çizdik. Bu toplantılara devam edeceğiz. Türkiye'nin bu reformları hayata geçirme konusunda ne denli kararlı olduğunu tüm muhataplarımızla paylaşacağız" dedi.

TOPLANTI TALEBİ YABANCIDAN GELDİ

Elvan, toplantı talebenin AB tarafından geldiğini belirterek "Reformların kamuoyuyla paylaşmasının hemen ardından, yatırımcılardan ve yabancı misyon temsilcilerinden toplantı talepleri aldık. Bunu son derece önemsiyoruz" diye konuştu.