ABD Nisan ayı enflasyon oranı nedir? ABD enflasyon rakamları açıklandı!

ABD Nisan ayı enflasyon verileri açıklandı. Dünya genelinde piyasaları etkileyen enflasyon oranları pandemi ve Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleşen savaş sebebiyle artış gösterdi. Mart ayında yüzde 8,5 olarak açıklanan ABD faiz oranı son 40 yılın zirvesini görmüştü. ABD Nisan ayı enflasyon rakamları belli oldu. Peki, ABD enflasyon oranı nedir?

Dünya genelinde etkili olan yüksek enflasyon ABD'yi de etkiliyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde geçtiğimiz ay açıklanan enflasyon rakamları son 40 yılın zirvesini görmüştü. Gözler bugün açıklanacak rakamlara çevrilmişken beklenen açıklama geldi. Peki, ABD Nisan ayı enflasyon oranı kaç oldu? İşte ABD Nisan 2022 enflasyon verileri...

ABD ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI!

Amerika Birleşik Devletleri'nde Mart ayında enflasyon yüzde 8,5 çıkarak son 40 yılın en yüksek seviyelerini görmüştü. Bugün açıklanan verilere göre ABD Nisan ayı enflasyon verileri yüzde 8,3 olarak açıklanarak geriledi.

ABD enflasyonu, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) izlediği sıkılaşma politikasının hızı konusunda belirleyici olabileceğinden piyasalar açısından oldukça önemli bir veri olarak yerini koruyor. Fed, rekor üzerine rekor kıran enflasyondaki yükselişin önüne geçemediği için faiz artırım takvimini öne çekmiş ve faiz artırım miktarını yükseltmişti. Ayrıca yaklaşık 9 trilyon dolarlık bilançosunda daralma kararı almıştı.

Altının ons fiyatı ABD enflasyon verisi öncesi 1850 dolar seviyesinde hareket ederken, veri sonrası değer kaybına yönelerek 1837 dolara kadar geri çekildi.

Piyasalarda beklenti yıllık enflasyonun %8,1'e düşmesi yönündeydi, ancak beklentilerden az düşen enflasyon sonrası endeks ve altın gerilerken ABD Dolar Endeksi 104,10 seviyesine yükseldi.

Piyasalardaki günlük fiyatlamaların negatife dönmesinin nedeni ise, sınırlı düşüş yaşayan enflasyon nedeniyle Fed'in yılın kalanında da şahin kalmaya devam edeceği düşüncesi oldu.