Kurban Bayramı heyecanı şimdiden başladı. Kurban kesme ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar Kurban Bayramı'na dair araştırmalar yapmaya başladılar. Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan malî bir ibadettir. Kurbanını internet üzerinden satın almak isteyenler A101 kurbanlık fiyatları ne kadar? sorusunun yanıtını arıyorlar.
Kurbanlık Büyükbaş 1/7 Hisse En Az 20 Kg fiyatı 1,495,00 TL,
Kurbanlık Karaman Koç En Az 16 Kg fiyatı ise 1,295,00 TL olarak açıklandı.
A101 BÜYÜKBAŞ KÜÇÜKBAŞ KURBAN SİPARİŞİ NASIL VERİLİR?
Kurbanlık seçiminizi yapıp, sepete ekleye basınca açılan ekranda alıcı bilgisini giriniz.
Kurban vekalet bilgisi girerek kimin adına vekalet vereceğinizi belirtiniz.
Kurban siparişinizi teslim almak istediğiniz mağazayı seçebilirsiniz.
Ödemenizi debit ve kredi kartıyla tek çekim ya da İş Bankası Maximum, Yapı Kredi World, Garanti Bonus kredi kartlarıyla 9 taksit ve vade farksız 4 taksitli olarak yapabilirsiniz. Siparişinizle ilgili bilgilendirme maili gönderilecektir.
Kurbanınızı, kesim yoğunluğuna bağlı olarak mağazaya ulaşma durumuna göre Kurban Bayramı’ nın 3. veya 4. gününden itibaren seçtiğiniz mağazadan alabilirsiniz.
Online site üzerinden, İslami kurallara uygun olarak, kurban siparişinizi 5 adımda kolayca tamamlayabilirsiniz. Sepetinizde kurban ve kurban dışı ürünler aynı anda bulunamaz.
KURBAN KESME YÜKÜMLÜLÜĞÜ NEDİR?
Bir kimsenin kurban kesmekle yükümlü sayılması için bulunması gereken şartlara kurbanın vücûb şartları denilir. Kurban kesmenin sünnet oldu- ğunu söyleyenlere göre ise bunlar sünnet oluşun şartlarıdır. Bir kimsenin kurban kesmekle yükümlü olabilmesi için dört şart aranır:
1. Müslüman olmak.
2. Akıllı ve bulûğa ermiş olmak.
3. Mukim olmak, yani yolcu olmamak.
4. Belirli bir malî güce sahip bulunmak.
Gayri müslimler öncelikli olarak imanla mükellef olup ancak iman ettikten sonra ibadetleri ifa etmeye ehil sayılırlar. Bu sebeple, bir kimsenin kurban kesmekle yükümlü tutulabilmesi, daha doğrusu böyle bir ibadeti ifaya ehil sayılabilmesi için müslüman olması gerekir. Bu kural bütün ibadetler için geçerlidir. Hanefîler'den Ebû Hanîfe ve Ebû Yûsuf ile Mâlikî ve Hanbelî mezheplerine göre kurbanla yükümlü sayılmak için akıl ve bulûğ şart olmayıp gerekli malî güce sahip olan küçük çocuklar ve akıl hastaları adına kanunî temsilcileri tarafından kurban kesilmesi gerekir. Bu fakihler kurbanın malî bir ibadet oluşu ve başta fakirler olmak üzere üçüncü şahısların hakkının gözetilmesi hususunu ön planda tutmuşlardır.
Hanefî fakihlerinden İmam Muhammed'e ve Şâfiîler'e göre kurban mü- kellefiyeti için akıl ve bulûğ şarttır. Hanefî mezhebinde bu konuda fetva İmam Muhammed'in görüşüne göre verilmiş ve tatbikatta bu görüş ağırlık kazanmıştır. Bu son görüşün ilk bakışta, üçüncü şahısların yani kurban etinden yararlanacak ihtiyaç sahiplerinin haklarını göz ardı ettiği ileri sürü- lebilirse de, ehliyetsiz ve eksik ehliyetli kimselerin mal varlığının korunması ve gerekli tedbirler alınarak onlara daha güvenli bir gelecek hazırlanması açısından isabetli olduğu da söylenebilir. Çünkü çocuk ve akıl hastasının haklarının istikbale mâtuf olarak korunması, kanunî temsilciler için hukukî ve dinî bir sorumluluktur. Böyle bir kaygının söz konusu olmadığı durumlarda kanunî temsilcilerinin zengin çocuklar ve ehliyetsizler adına kurban kesmesi güzel bir davranış olur.