A101 kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? A101 hafta sonu açık olacak mı?

Sokağa çıkma yasağında market, bakkal, manav, kasap çalışma saatleri yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede belli oldu. A101 kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor çalışma saatleri nasıl? A101 hafta sonu açık olacak mı? gibi soruların yanıtlarına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs salgını kapsamında alınan yeni tedbirler kapsamında marketlerin çalışma saatlerinde değişikliğe gidildi. A101 kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor çalışma saatleri nasıl? A101 hafta sonu açık olacak mı? gibi soruların yanıtları tüm vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.   

A101 KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR?

1 Aralık 2020 itibariyle A101 hafta içi 10:00 ile 20:00 arasında hizmet verecek.

A101 HAFTA SONU AÇIK OLACAK MI?

Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında A101 hafta sonları 10:00 ile 17:00 arasında açık olacak.

İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği "Sokağa Çıkma Kısıtlamaları" konulu genelge kapsamında, yeni bir karar alınıncaya kadar hafta içi saat 21.00-05.00, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını belirtti. Genelgede, şu ifadelere yer verildi:

"Sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır. Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasaplara ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve on-line sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir. Cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir)

Vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesindeki fırına gidip gelebileceklerdir. Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.