97 firma stantla katıldı... Türk gıda ürünleri Rusya'da vitrine çıktı

İHBİR'in milli katılım organizasyonu ile Rusya'nın en büyük uluslararası fuarlarından biri olan PRODEXPO 2024'te Türkiye rüzgarı esti.

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) 5-9 Şubat tarihlerinde Rusya'nın Moskova şehrinde düzenlenen PRODEXPO 2024 Uluslararası Gıda, İçecek ve Gıda Ham maddeleri Fuarı'na katıldı.

TÜRKİYE'YE MİNNET VAR

Bu yıl 31. kez düzenlenen ve yaklaşık 100 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen PRODEXPO 2024 Fuarı'nda, Türkiye toplam 97 firma ve stant ile katılım sağlayan ülkeler arasında ilk sırada yer aldı. 40 farklı ülkeden 2 bin 145 katılımcıyı ağırlayan fuarda, 36 Türk firma, İHBİR'in milli katılım organizasyonu ile yerini aldı. İHBİR Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı, "Savaşın başladığı tarihten bu yana bu diplomatik başarının ticari karşılıklarını da görmekteyiz. Birçok dünya devleti Rusya'ya sırtını döndüğünde ülkemizin diplomasi başarısıyla yaklaşık 33 milyon ton tahıl, tüketicilere tahıl koridoru vasıtasıyla sunuldu. Buradaki kişilere sırtımızı dönmediğimiz için bize karşı bir minnet söz konusu. Fuarda Türk holüne Rus firmalar tarafından oldukça ilgi gösterildi" değerlendirmesinde bulundu.

RUSLARDAN CİDDİ TALEP GÖRÜYOR

Rusya ile ticarette yaşanan sorunları çözmek istediklerinin altını çizen Taycı, "Rus gıda ürünlerine karşı daha toleranslılar. Türk ürünler Rusya halkı tarafından ciddi talep görüyor. Bu ürünlerimiz ne kadar çok bilinir, anlatılır ve tüketilirse pastadaki payımız da o kadar çok artacaktır" ifadelerini kullandı.

Sinema oyuncusu Kadir Doğulu da (sol 3) fuara katılarak İHBİR standını ve İHBİR Başkanı Kazım Taycı'yı (sol 4) ziyaret etti.