ÖSYM son dakika 9 Bin Sağlık personeli ne zaman atanacak atama tercih sonuçları

9 Bin Sağlık Personeli Alımı Başvurularında 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan KPSS'ye katılan adaylar KPSS-2018/4 Tercihinde bulunabilir. Tercihler için 2016 KPSS Lisans, 2016 KPSS Önlisans ve 2016 KPSS Ortaöğretim Sonuçları kullanılacak. Aylardır sabırsızlıkla beklenen ve geçtiğimiz günlerde yayınlanan Sağlık Bakanlığı personel alım kılavuzu doğrultusunda başvurular alınmaya başlandı. Bir haftalık bir süre içerisinde (11-18 Nisan) başvuruların tamamlanmasının ardından adaylar atama tercih sonuçlarının açıklanmasını bekleyecekler. 2018/1 KPSS planlaması kapsamında yapılacak olan başvurular için ek süre tanınmayacak. Sağlık Bakanlığı 2018 yılı bütçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilen görüşmeleri esnasında Sağlık Bakanlığına alınacak personel sayısı da gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı en çok personel alımı yapılacak bakanlıklar arasında yer almaktadır. Alınacak personel kadroları içerisinde Sağlık Denetçisi, Mühendis, Uzman, Tekniker, Şehir Plancısı, Sosyolog, Avukat, İmam-Hatip, İç Denetçi, Eğitim Uzmanı, Şoför, Memur, Veteriner Hekim, Tıbbi Teknolog, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Aşçı, Hizmetli, Diş Protez Teknisyeni, Laborant gibi kadrolarda alım yapılacak.

Yerleştirme ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacak olup aynı puana sahip adaylar olduğunda mezuniyet tarihi önce olana öncelik verilir. Mezuniyet tarihi aynı olan adaylar olması durumunda yaşı büyük olan adaya öncelik verilir. Adaylar yerleştirme işlemlerinde puanlara ve tercih sıralarına bakılarak sözleşmeli pozisyonlara yerleştirilecektir. 6532 kontenjan hemşire, 997 kontenjan Ebeye, 128 kontenjan Sağlık Teknikeri (Röntgen), 110 kontenjan Ağız Diş Sağlığı'na ayrılmıştı. 9 bin Sözleşmeli Sağlık Personeli Alımı için geçtiğimiz gün tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlanmıştı. Tercih sürecinde olan adaylar tercih sonuçlarının yakın zamanda açıklanmasını istiyor. Tercihler 11-18 Nisan 2018 tarihleri arasında ÖSYM'nin internet sitesinden 30 tercih şeklinde yapıldı. Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulacak olup adaylar sonuçlarına T.C. Kimlik Numara ve şifre bilgilerini girerek öğrenebilecekler. Yerleştirilen adaylar, herhangi bir sınav yada mülakata alınmadan direkt yerleştirme yapılan sözleşmeli pozisyona Sağlık Bakanlığı tarafından atanacaktır.  Tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz bir bilgi olmamasına karşın sonuçlar osym.gov.tr adresinden yayınlanacaktır. 

9 BİN SAĞLIK PERSOZNELİ ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS 2018/4 tercih işlemleri için tıklayınız

TERCİH İŞLEMİ TARİHLERİ:

ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre Tercih işlemleri 18 Nisan 2018 tarihine kadar devam etti. Buna göre tercih işlemleri son gün 23:50 a kadar ÖSYM sitesi üzerinden yapılacaktır. Söz konusu olan tercih işlemleri https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapabilirler. Tercihler adayların Türkiye Cumhuriyeti kimlik Numarası ile ve Aday şifresi ise bireysel olarak yapılacaktır. Ayrıca adaylar tercihlerini ÖSYM nin sitesine kayıt ettikten sonra ÖSYM tarafından belirtilen bankaların birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yerleştirme ücretini (15,00 TL) yatıracaklardır.

Adaylar Ödemelerini Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, İNG, Vakıf Katılım Bankası tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı üzerinden ( KKTC'den başvuru yapacak adaylar hariç ) ve Ziraat bankası Sadece internet bankacılığı ve Mobil bankacılığı ( şubeler ve ATM lerden ücret yatırılmaz ) üzerinden yatıracaklardır. ÖSYM kartı ile ödeme yapmak isteyen adaylar ise ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi üzerinden https://odeme.osym.gov.tr/ adresinden yapabilirler.

Sağlık Bakanlığı duyuru

Bakanlığın resmi internet sitesinde yayınlanan duyuruya göre biyolog, çocuk gelişimcisi, dil ve konuşma terapisti, diyetisyen, ebe, fizyoterapist, hemşire, iş ve uğraşı terapisti (ergorerapist), odyolog, perfüzyonist, psikolog, sağlık fizikçisi, sağlık teknisyeni, sağlık teknikeri, sosyal çalışmacı istihdam edilecek. Sağlık Bakanlığı duyuru sayfasında verilen tablo:

EN ÇOK PERSONEL ALIMI YAPACAK BAKALIKLARIN BAŞINDA GELİYOR

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı bütçesinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirilen görüşmeleri esnasında Sağlık Bakanlığına alınacak personel sayısı da gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı en çok personel alımı yapılacak bakanlıklar arasında yer almaktadır. Alınacak personel kadroları içerisinde Sağlık Denetçisi, Mühendis, Uzman, Tekniker, Şehir Plancısı, Sosyolog, Avukat, İmam-Hatip, İç Denetçi, Eğitim Uzmanı, Şoför, Memur, Veteriner Hekim, Tıbbi Teknolog, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Aşçı, Hizmetli, Diş Protez Teknisyeni, Laborant gibi kadrolarda alım yapılacak.

İŞKUR nedir, görev ve yetkileri nelerdir?

İŞKUR, eski adı "İş ve İşçi Bulma Kurumu" olan iş ve işçi arayanların başvurduğu bir kurumdur. İşsizlik Maaşı, İŞKUR'u önemli bir kurum haline getirdi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), iş ve işçi bulmaya aracılık eden önemli bir kamu kuruluşudur. Günümüze kadar çok sayıda kişiyi bir işe yerleştiren veya şirketlere personel temin eden İŞKUR, istihdama önemli katkılar sağlıyor. İşsizlik, Türkiye’nin ve dünyanın önemli bir sorunu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre işsizlik yüzde 12 seviyesinde. Yani Türkiye genelinde 3 milyon 715 bin işsiz var. İşçi ile işvereni buluşturan İŞKUR, işsizlik oranları arttıkça daha da önemli bir konuma yerleşti. Ekonomik gelişmelere paralel olarak İŞKUR’un iş yükü azalıyor veya artıyor. İŞKUR, sadece iş ve işçi bulma fonksiyonu icra etmiyor. İstihdamın korunması ve geliştirilmesi gibi görevleri de bulunuyor.