11 Aralık 2019 evde bakım maaşı yatan iller hangileri?

Evde Bakım Maaşı, her ayın ikinci haftasından itibaren vatandaşların hesaplarına yatırılmaya başlıyor. Aralık ayının gelmesi ile maaşların ne zaman yatırılacağı da araştırılmaya başladı. Maaş için T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ya da ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunmak gerekiyor..

Evde bakım maaşı alanlar Aralık ayının gelmesi ile maaşları sorgulamaya başladı. Söz konusu maaşlar yaşadığı evde hasta ve ağır engelli kişiler bulunan vatandaşların maddi destek amaçlı ödeniyor. Maaş için e-Devlet'ten ya da SMS yolu ile sorgulama yapmak mümkün. 

11 ARALIK EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER  

Evde bakım maaşları her ayın ikinci haftasından itibaren ayın 25'ine kadar hesaplara il il yatırılıyor.   Şu ana kadar Aksaray,  Osmaniye , Tokat, Hatay , Samsun ve Kırklareli'nde yattı.

Aylık alanlar ister sms isterseniz e Devlet sistemi üzerinden evde bakım maaşı sorgulaması yapabiliyor. Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlayan e Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor.Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ