88 bin 500 kadına 8.6 milyar TL kredi

Kadın girişimcilere desteği artırmak için ‘Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması'nı duyuran Genel Müdür Arslan, 2021 sonu itibarıyla 88.500 kadın girişimciye kredi kullandırdıklarını açıkladı.

SERDAR SAĞLAM

Halkbank kadın girişimcilere desteğini artırmak için 'Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması'nı duyurdu. Tanıtım toplantısında konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, kadın girişimci ekosistemini büyütmeye yönelik desteklerini genişleteceklerini belirterek, "Türkiye'nin her köşesinde ürettikleri ile kendisine, ailesine, yöresine, ülkesine katkı sağlayan kadınları ödüllendirmek amacıyla Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması'nı başlattık" ifadelerini kullandı.

HEDEF 10 MİLYAR LİRA

Kurguladıkları finansal imkanlarla, 2021 yıl sonu itibarıyla 88 bin 500 kadın girişimciye 8,6 milyar lirayı bulan kredi kullandırdıklarını belirten Arslan, Üreten Kadınlar Toplantıları ile neredeyse her meslek grubundan kadın girişimcinin hayatına olumlu katkılarda bulunma şansını yakaladıklarını anlattı. Arslan, desteklerinin yatırıma, üretime, istihdama ve ihracata vesile olduğunu söyledi. Harika başarı öykülerine tanıklık ettiklerini aktaran Arslan, "Projemizin birinci yılının sonunda yani 8 Mart 2022'ye kadar 100 bin girişimciye ve 10 milyar TL kredi hacmine ulaşma hedefi koymuştuk. Bu hedefi aşacağımıza inanıyoruz. Kadın girişimcilerimizde yüzde 99,6'lık geri ödeme yüzdesine sahip olduğumuzu paylaşmak isterim. Kadınların borçlarına son derece sadık olduğunu bir kez daha görmüş olduk" değerlendirmesinde bulundu.

YARIŞMADA 1.4 MİLYON LİRA ÖDÜL DAĞITILACAK

Yarışmada nakdi ödüller kapsamında; Mikro Üretici Kadın Girişimci kategorisinde birincilik ödülü 200 bin TL, ikincilik ödülü 150 bin TL ve üçüncülük ödülü 100 bin TL olarak belirlendi. KOBİ Üretici Kadın Girişimci kategorisinde ise birinci 250 bin TL, ikinci 200 bin TL ve üçüncü 100 bin TL kazanacak. Kadın Kooperatifi kategorisinde birinci olan 200 bin liranın, ikinci olan 150 bin liranın ve üçüncü olan 100 bin liranın sahibi olacak.

'SIFIR ATIK' İÇİN ÖZEL KATEGORİ

Ödülleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde İstanbul'da dağıtacaklarını belirten Arslan, "Çevresel farkındalığı yükselten, bu konuda öne çıkan ürün veya hizmeti olan bir kadın girişimcimiz, Sıfır Atık Kategorisi Özel Ödülü'nü alacak. Ayrıca TL'nin üzerinde resmi olan ve Türk kadınlarına ilham veren Fatma Aliye Topuz adına da özel bir ödül vereceğiz" dedi.