87 yıllık yolculuğun hikayesi! Yerli uçakların kanadından doğan en uzun ömürlü Kelebek

Cumhuriyet'in köklü sanayi kuruluşlarından biri olan Kelebek, 87 yılı geride bıraktı. 1935 yılında Atatürk'ün imzasıyla Sütlüce'de arsa tahsisi yapılarak kurulan Kelebek, yerli uçaklara kontrplaktan kanat üreterek bugüne ulaştı.

Kelebek Mobilya 87 yılı geride bırakarak 'dünyanın en uzun ömürlü kelebeği' unvanına ulaştı. Cumhuriyet'in en köklü sanayi kuruluşlarından biri olan Kelebek, ismini de kelebek kanatlarından ilham alarak seçmiş bir marka. Bugün Doğanlar Holding'in çatısı altında faaliyet gösteriyor. Kelebek Mobilya, 1935 yılında bizzat Atatürk'ün imzasıyla kurulan, Bakanlar Kurulu kararıyla Sütlüce'de arsa tahsisi yapılarak yerli uçaklara kontrplaktan kanat üretimiyle faaliyetlerine başladı.

1935 yılında Atatürk'ün imzasıyla kurulan Kelebek, yerli uçaklara kontrplaktan kanat üretimi ile faaliyete başladı.

'İLK'LERİ HAYATA GEÇİRDİ

Kelebek Mobilya Genel Müdürü Tolga Kaya'nın verdiği bilgiye göre sektöründe ilklerin temsilcisi olan Kelebek Mobilya, 1983 yılında mobilya sektörü için inovatif bir sistem olan laminasyon teknolojisini Türkiye'ye kazandırdı. 1984 yılında mobilya sektöründe ilk dizi arası ve renkli reklam çalışmasını gerçekleştirdi.

Tolga Kaya "Markamız geçmişten bugüne tasarım, ihracat, istihdam, kalite, hizmet konularında başarılarını sürdürmekte ve değerli ödüllerin sahibi olmaktadır. 87 yıldan bu yana hız kesmeden büyümesine devam eden Kelebek Mobilya büyüme planları doğrultusunda hedef pazarlarını belirlemiş ve gelişim yol haritasını da bu doğrultuda hazırlamıştır" diyor.

Tolga Kaya, Kelebek'in 87 yıldan bu yana geldiği noktayı şöyle anlatıyor: "Kitlesel ve küresel bir marka olma hedefiyle Düzce'de 55 bin metrekare kapalı olmak üzere toplam 159 bin 500 metrekarelik bir alanda üretimine devam eden kuruluşumuz, bugün ürünlerini yurtiçinde 200'ün üzerinde mobilya ve mutfak mağazasıyla tüketicilerin beğenisine sunmakta, global bir marka olma yolunda ilerleyen Kelebek gerçekleştirdiği standart ve özel Kelebek ürünleri ihracatı ve yurtdışında yer alan konsept mağazalarıyla uluslararası pazarda da faaliyet göstermektedir. Türk mobilya sektörünün, dünya sıralamasında ilk 3 içinde yer alma hedefine ulaşması için attığımız bu büyük adımlarla bir Türk markasını dünyanın önemli ülkelerine taşımanın gururunu yaşıyoruz. Atamızın imzasıyla başlayan ve 87 yıldır devam eden bu yolculuk, Kelebek Mobilya'nın gücünü, dayanıklılığını ve güven duygusunu senelerdir müşterileriyle buluşturmaktadır."

Kelebek, kurulduğu yıllarda piyasa fiyatından çok makul ürün vererek yerli sanayiye destek sağlamış.