80 Ülkeden gıda yatırımcısı İstanbul'a geliyor!

Son 10 yılı CEO'luk görevi olmak üzere tam 35 yıldır Vestel Şirketler Grubu'nda kritik görev ve sorumluluklarda bulunan Turan Erdoğan, 1 Eylül günü itibarıyla görevi Vestel Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Ergün Güler'e devretti. Erdoğan gelecekte Vestel Yönetim Kurulu Başkanı Başdanışmanı olarak şirkete katkı sunmaya devam edecek. CEO Güler, “Türkiye'nin en büyük 3 markasından biri olduk. Hedefimiz 2 milyar dolar marka değerine ulaşmak ve Türkiye'nin en büyük markası olmak” dedi.

Akşam Gazetesi

Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, 31'inci kez kapılarını 6 Eylül'de açıyor. 9 Eylül'e kadar sürecek ve Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan etkinlik, yeni iş ve ortaklık fırsatları yaratacak. Bu sene Azerbaycan, Brezilya, Fransa, Yunanistan, İsrail, Ürdün, Amerika, Katar, İngiltere, Güney Afrika, Sırbistan, Bulgaristan, Almanya, Kuveyt başta olmak üzere 80 ülkeden 800'e yakın yabancı satın almacıyı ağırlayacak fuarda ICA Events Türkiye Genel Müdürü Kemal Ülgen'in başlatacağı açılış törenine Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da katılacak. 60 bine yakın ziyaretçinin de ağırlanacağı fuarda katılımcı ve ziyaretçiler; piyasadaki yenilikleri ve ürünleri görme, uluslararası ve yerli firmalara erişim, tedarikçilerle ve üreticilerle ilişkileri geliştirme fırsatlarını yakalayacak.

4 GÜN SÜRECEK

Bu yıl Food Arena etkinlik alanında 4 gün boyunca gerçekleştirilecek panellerde; ihracatta yeni pazarlar ve büyüme stratejileri, sürdürülebilir gıda, afetler sonrası kriz yönetimi, tedarik zincirinde yeni dönem uygulamaları, iyileştirici tarım uygulamaları, pazaryerleri ihracatı, yenilenebilir enerji ile gıdanın dönüşümü gibi sektörün yol haritasını belirleyen birçok farklı konu tartışılacak.

LEZZET ŞOVLARI VAR

Pınar Süt, Tahsildaroğlu, Malatyapazarı, Beyoğlu Çikolata, Nuh'un Ankara, Seyidoğlu Gıda, Bolçi Çikolata, Muratbey, Dardenel, Cafe Crown, Reis Gıda, Tayaş Gıda, Meysu, Tariş Üzüm, Sütaş ve Migros Ticaret A.Ş. gibi büyük katılımcı firmaların katılım göstereceği fuarda; konferansların yanı sıra tematik fuar turları, ulusal ve uluslararası fuar katılımcısı firmaların mutfak atölyeleri, ünlü şefler ile gerçekleştirilecek reçete sunumları, tarif sohbetleri ve lezzet şovları da düzenlenerek, ziyaretçilere etkileşimli bir fuar deneyimi yaşatılacak.