'80 milyon vatandaşın mutluluğu öncelik olacak'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini Müezzinoğlu’ndan devralan Sarıeroğlu, “Önümüzdeki dönemde de bu reformları güçlü şekilde, kararlılıkla sürdüreceğiz. 80 milyon vatandaşımızın mutluluğu bizim için öncelikli olacak” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki gün açıkladığı kabine değişikliğinin ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda dün devir teslim töreni düzenlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na getirilen Jülide Sarıeroğlu, görevi Mehmet Müezzinoğlu'ndan devraldı.

Bakanlığın Reşat Moralı Salonu'ndaki törende, sözlerine gelecek dönenim hayırlarla sürmesi temennisinde bulunarak başlayan Bakan Sarıeroğlu, "Gündemimiz çok yoğun, çok çalışmamız gerekiyor. Partimiz iktidarda olduğu 15 yılda gerçekten sosyal alanlarda, çalışma hayatı konularında reform niteliğinde düzenlemelere imza attı. Önümüzdeki dönemde de bu reformları güçlü şekilde, kararlılıkla sürdüreceğiz. 80 milyon vatandaşımızın mutluluğu bizim için öncelikli olacak. Özellikle geçmiş dönemde çok başarılı bakanlarımız oldu, onların da tecrübelerinden faydalanacağız" dedi. Görevi devreden Müezzinoğlu ise "İnşallah hanım elinin değdiği her tablo daha güzel olacaktır, daha zarif ve şık olacaktır" dedi. 

180 GÜNLÜK EYLEM PLANI

Sarıeroğlu, 26 yıl sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koltuğuna oturan bir kadın olmasının verdiği sorumluluğun da farkında olduğunu belirterek, "Bugüne kadar, kadınların karar alma mekanizmasında daha çok sayıda yer alması için büyük çaba sarf ettik. Bir kadın bakan olarak bizden sonra siyasete gireceklere rol model olacak hayırlı işleri yapmak istiyoruz. Makamlar ve mevkiler geçici. Ülkemizin geleceğe güçlü adımlarla ilerlemesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önümüzde 180 günlük bir eylem planımız olacak" açıklamasında bulundu.      

Ailesiyle beraber katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda düzenlenen devir teslim törenine, Jülide Sarıeroğlu'nun ailesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin, Bakanlık Müsteşarı Ahmet Erdem, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık, Ravza Kavakcı ve ÇiğdemKaraaslan, SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, milletvekilleri ve bakanlık çalışanları da katıldı.      

Evelallah bu yükün altından kalkacağız 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına getirilen Ahmet Eşref Fakıbaba, görevi Faruk Çelik'ten devraldı. Çelik, “Onur duyarak ve alnımın akıyla taşıdığım bakanlık bayrağını sayın Eşref Fakıbaba’ya devrediyorum" dedi. Fakıbaba ise şunları kaydetti: "Bir hekim, bir genel cerrahi uzmanı olarak yeni bir branşa başlıyorum ama inanıyorum, çok değerli Bakanımız ve bürokrat arkadaşlarımız, üniversiteden hocalarımız sivil toplum örgütleri var, sizler varsınız, ben evelallah bu yükün altından kalkacağımıza yürekten inanıyorum."