80 bin konuta az kaldı... Hedef yıl sonu 200 bin!

Başkan Erdoğan teslim edilen 30.723 konutla birlikte 76 bini aştıklarını söyledi. Erdoğan 2 ayda 80 bin konutu teslim etme sözünü yerine getirmeye çok az kaldı. Yıl sonuna kadar 200 bine tamamlayacağız” dedi.

Deprem bölgesinde kalıcı konutların inşası bir bir tamamlanıyor. 300 bin konutun inşaatının sürdüğü bölgede, 30 bin 723 konut daha tamamlanarak dün kurayla hak sahiplerine teslim edildi. Böylece daha önce teslim edilen 46 bin konutla birlikte bugüne kadar teslim edilen konut sayısı 76 bin 723'e ulaştı. Ankara'dan canlı bağlantıyla illerde düzenlenen kura törenlerine katılan Cuhmurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "1.5 ayda 76 bin konut sayısını aşmış bulunuyoruz. 2 ayda 80 bin konutu teslim etme sözünü yerine getirmeye çok az kaldı. Yıl sonuna kadar 200 bine tamamlayacağız. Amacımız yaklaşık 390 bin konut, 11 bin 500 ahır, 40 bin 500 işyerinden oluşan 442 bin hak sahibinin hiçbirini mağdur etmeden yuvalarına ve işyerlerine kavuşturmaktır" dedi.

1 TRİLYONLUK BÜTÇE

30 bin 723 vatandaşı daha evlerine kavuşturduklarını söyleyen Erdoğan "Ülkemizin tamamıyla birlikte deprem bölgemizi de Türkiye Yüzyılı'na hazırlıyoruz" dedi. Türkiye'nin 1999 depremi sonrası bu felakete karşı adımlar attığını vurgulayan Erdoğan "Sadece TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 314 bin depreme dayanıklı konutu vatandaşlarımızın emrine sunduk. Deprem maalesef bizi beklemiyor. Önümüzdeki dönem şehirleri dayanıklı hale getirmek için seferberlik ruhuyla çalışmayı sürdüreceğiz. Devlet ve millet el ele vererek bu tehdide karşı gereken dönüşümleri gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz" dedi.

DEPREM SİYASET ÜSTÜ

Erdoğan, "Her kim deprem tehdidini küçümseyerek buraya harcanması gereken kaynağı başka yere yönlendiriyorsa bu milletin en büyük düşmanıdır. Zübük siyasetiyle başka alanlarda insanların gözlerini boyamak belki mümkün olabilir ama bu anlayışın deprem karşısında zerre kadar önemi yoktur. Deprem, siyaset üstü bir konudur. Deprem, ihmale gelmeyecek bir konudur" dedi.

Yerel seçimleri de hatırlatan Başkan Erdoğan "Ekonomi programımızı zor şartlarda uygulamayı sürdürüyoruz. Seçim sonrası için felaket senaryoları yazarak, bu ekonomik programı sabote etmek için çalışanlar var. Onları da yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

5807 YENİ YUVA İÇİN TEMEL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dün düzenlenen kura çekim töreni öncesi Hatay'da Antakya, Defne, İskenderun ve Kırıkhan'da toplam 5 bin 807 konutun temelini attı. Akasya Mahallesi 500 Konutlar Rezerv Alanı'nda düzenlenen törende konuşan Özhaseki kente geçmişte, depreme kadar 74 milyar liralık, depremden sonra da şu anda tam 224 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

4 İLDE 4 BAKANA CANLI BAĞLANTI

Erdoğan, konuşmasının ardından 4 ilde bakanların hazır bulunduğu tören alanına bağlandı. Hatay'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kahramanmaraş'ta İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adıyaman'da ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan hazır bulundu.