7 yıllık bekleyiş bitiyor! Cinderesi'nde kentsel dönüşüm için ilk kazma

Yaklaşık 7 yıldır çözüm bekleyen Ankara Altındağ'daki Cinderesi kentsel dönüşüm bölgesinde temel atıldı.

Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, temeli atılan 451 konutun yaklaşık 107 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edileceğini söyledi. Son 100 yıl içinde olan depremlerde 80 bin vatandaşın hayatını kaybettiğini aktaran Kurum, “Vatanımızın yüzde 66’sı deprem riski altında. 60 milyon insan, bu riskli alanlarda yaşıyor” dedi.

Cinderesi bölgesinde yürüttükleri çalışmalara ilişkin de bilgi veren Kurum “Toplamda 358 hak sahibi için 3+1, 87 hak sahibi için 2+1 daire yapıyoruz. Projemizi 2021 yılının sonuna kadar tamamlamak istiyoruz” dedi. Kira yardımı ve taşınma yardımlarına devam edeceklerini belirten Kurum “Projemiz yatay mimari esaslı olacak, binalar 5 katı geçmeyecek, yöresel unsurları ihtiva edecek” diye konuştu.

TOKİ 1 MİLYONUNCU KONUT HEDEFİNE DOĞRU HIZLA İLERLİYOR

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut ise konuşmasında, konutların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Altındağ Belediyesi iş birliğinde inşa edildiğini söyledi. İdarenin görevinin sosyal konut üretmek olduğunu anımsatan Bulut, 17 yıl içinde inşa edilen konutlarda yaklaşık 4 milyon vatandaşın oturduğunu bildirdi. TOKİ’nin konut üretiminde 1 milyonuncu konut hedefine doğru ilerlediğine dikkati çeken Bulut, “50 bin ve 100 bin konut projelerimiz de hızla devam etmektedir. 81 ilde toplamda 402 projede başlatılan bu konutlar yatay mimari anlayışıyla inşa edilmekte” dedi.