7 milyon Rus turist gelecek

Turizmde bayram; Ruslar 22 Haziran'dan itibaren yeniden Türkiye'de. Bu yıl 7 milyon turistle 2019 rekorunun kırılması bekleniyor.

Rusya'nın Türkiye'ye tüm uçuşları 22 Haziran itibarıyla tekrar başlatacağını açıklaması, hem Rus turistleri hem de turizm sektörünü sevindirdi. Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Başkanı Andrey İgnatiyev, Türkiye'de bu yıl yaklaşık 7 milyon Rus turistin tatil yapabileceğini söyledi. İgnatiyev, Rus haber ajansı TASS'a yaptığı açıklamada, bu yılın nisan-haziran döneminde 1.5 milyon Rus vatandaşının Türkiye'de tatil planladığını belirtti.

HEYET MUTLU DÖNDÜ

22 Haziran'da tekrar başlayacak uçuşların charter uçuşları da kapsadığı bildirildi. Geçen yıl Türkiye'ye gelen Rus turist sayısı 2 milyon civarında kalmıştı. Antalya'daki temaslarını tamamlayan Rus heyet, 3 gün boyunca havalimanında, Side ve Belek'teki 5 yıldızlı otellerde detaylı incelemelerde bulundu. Bu kapsamda Antalya'dan memnun ayrılan heyet, olumlu bir rapor sundu.

BUNU BEKLİYORDUK

Karar, hareketli günlere hazırlanan turizm sektöründe sevinçle karşılandı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, "Aylardır heyecanla bu kararı bekliyorduk" dedi. Rus heyetin Türkiye'ye gelerek uygulamaları yerinde gördüğünü anımsatan Çorabatır, tedbirlerin, hizmetin Rus heyet tarafından da olumlu karşılandığını kaydetti.

ANTALYA'YA TALEP ÇOK YÜKSEK

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı da, Antalya'nın salgın sürecinde güvenli turizme öncülük eden şehirlerden biri olduğuna dikkati çekti. Yağcı, "Rusya'nın tüm uçuşlarını açma kararı Antalya'ya ve Türkiye'ye duyulan güvenin göstergesi" dedi. Salgında bile geçen yıl Antalya'nın 3.5 milyon turisti ağırladığını hatırlatan Yağcı, Rus turistlerin Türkiye'ye gelmesiyle turizmin daha da hareketleneceğine işaret etti. Yağcı, "Özellikle Antalya'ya yönelik de talebin yüksek olduğunu görmekteyiz. Talebin hızlı bir şekilde gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi. Geçen yıl Türkiye'ye gelen Rus turist sayısı 2 milyon civarında kalmıştı.