7 ayda 408 bin kadın işe yerleştirildi

‘İş-Pozitif' projesiyle bugüne kadar 408 bin 139 kadın işe yerleştirildi. Bakan Işıkhan: ''Kadın işsizlik oranı 10 yılın en düşük seviyesinde'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, iş hayatının kadınların gücüne ve desteğine ihtiyacı olduğunu belirterek, "Nüfusumuzun yaklaşık yarısını oluşturan kadınların gücü olmadan sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize ulaşmamız mümkün değil. Bu sebeple kadınların toplumsal hayata aktif ve üretken katılımını destekleyecek projeler geliştirme gayreti içerisindeyiz" dedi. Dün Sivas'ta kadınlarla ilgili katıldığı bir programda konuşan Işıkhan, şubatta başladıkları 'İş-Pozitif' projesiyle bugüne kadar 408 bin 139 kadını işe yerleştirdiklerini, hedefin ise yıl sonuna kadar 1 milyon kadın istihdamı olduğunu söyledi. Işıkhan, "İş Pozitif'i, genel manada baktığımız zaman; 'iş arayan ile işverenin çevrimiçi olarak bir araya gelebileceği bir işbirliği sistemi' olarak tanımlayabiliriz" dedi.

İŞSİZLİK AZALDI

İşsizlik oranının azaldığını belirten Bakan Işıkhan, şunları söyledi: "Son işgücü verilerine göre; işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1.1 puan azalarak yüzde 8.4 seviyesinde gerçekleşti. İstihdam oranı bir önceki yıla göre 1.6 puan artarak yüzde 50 oldu. Kadınlarda işsizlik oranı; yüzde 11 ile son 10 yılın en düşük verisi olarak gerçekleşti. Kadınlarda istihdam oranı ise yüzde 33 ile tarihin en yüksek seviyesine ulaştı."

Vedat Işıkhan, kadın istihdamına destek veren firma temsilcilerine teşekkür plaketleri verdi.