67.7 milyar liralık fırsatı kaçırmayın 

Çalışma Bakanı Soylu, vergi borçlarına ve cezalara yönelik ''Yaklaşık 67.7 milyarlık bir yapılandırmayı başlattık'' diyerek, ''Bu, 2014'te çıkardığımız yapılandırmadan çok daha iyi şartlarda'' ifadesini kullandı.  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Maliye Bakanlığı ile ortak, vergi kalemleri de dahil olmak üzere yine Sosyal Güvenlik Kurumu'nun primleri için de yeniden bir yapılandırma ortaya koyduk. Bunun yeni bir uzlaşma olduğunu ve bu fırsatın, özellikle 2014'te ortaya koyduğumuz yapılandırmadan çok daha iyi şartlarda olduğunu ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı. 

3.1 milyon kişiye ulaşacak 

Bakan Soylu, "Yaklaşık 67,7 milyarlık bir yapılandırmayı 19 Ağustos 2016'da Sayın Cumhurbaşkanımızın imzaladığı bir kanunla birlikte başlatmış bulunuyoruz. 1 Eylül de bunun başlangıcıdır" diye konuştu. Soylu, yapılandırmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için vatandaşın ve esnafın bilgilendirileceğini anlattı. Soylu, "Yaklaşık 67,7 milyarlık bu yapılandırmada 1 milyon 361 bin 684 iş yeri, 1 milyon 790 bin 61 esnaf, çiftçi kendi hesabına çalışanları ifade etmek suretiyle toplam 3 milyon 151 bin 750 kişiyi ilgilendiren bir yapılandırma meydana gelecek" dedi.