666 milyar dolarlık  21 CEO İstanbul’da! 

Başbakan Yardımcısı Canikli, 27 Ekim'deki 'Yatırım Danışma Konseyi' toplantısına katılacak olan küresel şirketlerin CEO ve patronlarını açıkladı. 14 farklı ülkeden 666 milyar dolar ciroya sahip 21 şirketin temsilcisi önümüzdeki hafta İstanbul’da olacak. 

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 9. Yatırım Danışma Konseyi toplantılarının Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında 27 Ekim'de Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirileceğini söyledi. Toplantıya 14 farklı ülkeden, 10 sektörde yer alan ve toplam ciroları 666 milyar dolar, toplam istihdamı da 1.5 milyon olan konsey üyelerinin katılacağını aktaran Canikli, "Toplantı süresince bu yöneticiler Türkiye'nin daha iyi bir noktaya gelmesi ve daha çok yatırımcı alabilmesi için tecrübelerini ve önerilerini aktarıyorlar. Biz onları bir sonraki toplantıya kadar hayata geçirmeye çalışıyoruz" dedi.

İLK AĞIZDAN DİNLEYECEĞİZ 

Bloomberg HT 'de soruları yanıtlayan Canikli, "Yatırım kararı verirken hangi özellik ve şartlar arıyorlar, nelere dikkat ediyorlar. İlk ağızdan dinlemek, daha sağlıklı kararlar almamıza neden oluyor" diye konuştu. Canikli, "Bütün eleştiri ve temennilerini alacağız. Kanaatlerini kaleme alıp, eleştirilerini yazacaklar. Burada kendimize güveniyoruz. Hem bir kompleksimiz yok" diye konuştu.

Meclis’te 'bütçe' sonrası sıra başkanlıkta!

Başbakan Yardımcısı Canikli, ayrıca şunları söyledi: "Başkanlık sistemini içeren düzenlemelerin müzakeresinin bütçe görüşmelerinden sonra yapılmasının daha mantıklı olacağını düşünüyoruz. Aralık sonu, ocak ayı başı gibi gelmesi muhtemeldir. MHP eğer böyle bir düzenlemeye 'biz destek vereceğiz' diye taahhütte bulunmuşsa ki Sayın Bahçeli'nin konuşması o anlama geliyor, MHP bunu aynen uygular. Dolayısıyla referandum sınırı olan 330'u rahatlıkla aşabilecek bir çoğunluğu Meclis'te elde eder."