6500 kadın 'El Emeği'yle 2 milyon lira gelir sağladı

Koton, ‘El Emeği’ projesiyle 6 bin 500 kadına 2 milyon TL üzerinde gelir sağladı. Gülden Yılmaz  “Kadınlara destek olmak en büyük sorumluluklarımdan biri” dedi. 

Hilal YILDIRIM

Koton’un Anadolu’daki kadınları ekonomik ve sosyal hayata kazandırmak için GAP çatısı altında yürütülen ÇATOM (Çok Amaçlı Toplum Merkezi) ‘El Emeği Projesi’ toplam 6 bin 500 kadın için gelir kaynağı oldu. Koton Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Gülden Yılmaz, Kilis’teki ÇATOM’da kadınlarla bir araya geldi. 

İŞ HAYATINA KATILIYORLAR

Yılmaz, projeyle oluşturulan ‘Koton El Emeği Koleksiyonu’nun 291.086 ürüne ulaştığını açıkladı. Yılmaz, "Kadınların adil ve eşit koşullardan faydalanmasına ve iş hayatına katılımının artmasına destek olmayı en büyük sorumluluklarımdan biri olarak görüyorum" dedi.

Koleksiyon 200 mağazada satılacak

ÇATOM’lar kanalıyla 5 ilde başlayan işbirliği modeli, bugün 8 ilde 18 ÇATOM ile sürdürülüyor. Projeye 2016’da 800 kadınla başladıklarını belirten Gülden Yılmaz, şunları söyledi: “7 sezonda toplamda 6.500 kadına dokunduk. Bugüne kadar yaklaşık 300 bin ürünle toplamda 2 milyon TL’nin üzerinde gelir yaratmış olduk. 127 mağazamızda ve online satış kanalımızda müşterilerimizle buluşturduğumuz koleksiyonumuzu bir yıl içinde toplam 200 mağazada satışa sunmayı hedefliyoruz.