65 milyarlık yatırım... 50 bin kişiye istihdam sağlayacak

Türkiye Yüzyılı'na yaraşır bir eser olan İstanbul Finans Merkezi 17 Nisan Pazartesi günü açılıyor. Bakan Kurum, 3 milyon 387 bin metrekare inşaat alanına sahip İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin 65 milyar lira yatırım bedeliyle hayata geçirildiğini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 3 milyon 387 bin metrekare inşaat alanına sahip İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin 65 milyar lira yatırım bedeliyle hayata geçirildiğini söyledi. Finans piyasalarının rekabet gücünü artıracak merkezin 50 bin vatandaşa istihdam sağlayacağına dikkat çeken Bakan Kurum, "Övünebileceğimiz gururlanacağımız bir projeyi İstanbullularımıza sunuyoruz. 1.4 milyon metrekare ofis alanı var. 100 bin metrekare bir alışveriş alanı var. 30 bin metrekare büyüklüğünde 5 yıldızlı bir otelimiz var. 26.500 kapasiteli otoparkımız var. 180 bin metrekaresi yeşil alanı var" dedi.

YARIN AÇILIYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin 100. yılının arifesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğinde, Türkiye Yüzyılı'na yaraşır bir eser olan İstanbul Finans Merkezi'nin yarın açılacağını belirtti.

100 BİN ZİYARETÇİ KAPASİTELİ

Merkezdeki ofis çalışanlarıyla birlikte her gün 100 bin ziyaretçiyi ağırlayacak alışveriş merkezinde yerli ve yabancı dünyaca ünlü restoran ve perakende markalarının mağazaları yer alacak. 5 yıldızlı otel ise 325 odayla hizmet verecek.