''60 milyon turist, 60 milyar dolar gelir hedefine sadığız''

Turizmde büyümenin sürdüğünü, verilerin ise 31 Temmuz'da kesinleşeceğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “İlk rakamlara göre bu yılki 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar hedefimize sadığız” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yılın ilk 5 ayındaki istatistiklerde yabancı turist sayısında yaklaşık yüzde 14 artış olduğunu hatırlatarak, "Haziranda da büyüme devam ediyor. 31 Temmuz'da daha kesin veriler üzerine konuşacağız ama ilk rakamlara baktığımız zaman 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolar hedefimize sadığız" dedi.

GECE MÜZECİLİĞİ TUTTU

Arkeolojik kazı alanlarındaki incelemeler için Antalya'da bulunan Ersoy, bakanlık olarak her alanda farklı çalışma yürüttüklerini söyledi.

Ülke turizmindeki hedeflere ulaşılması ve turizmin 12 aya yayılması için proje ve yatırımları sürdürdüklerini vurgulayan Bakan Ersoy, "Birçok alana yayılan turizm faaliyetlerinde, cazibe noktası haline gelen ören yerlerindeki çalışmaları da oldukça önemsiyoruz. Geleceğe Miras Projesi ve yürütülen diğer programların yanı sıra bu yıl devreye alınan Gece Müzeciliği uygulaması da yerli, yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Bu uygulama turizm faaliyetlerine katkı sağlayacak" diye konuştu.