6 ayda 50 bin kadına 5 milyar liralık kredi

Halkbank'ın kadın girişimcileri teşvik etmek amacıyla sunduğu Kadın Girişimci Kredi Paketi, 6 ay içinde 50 binin üzerinde kadın girişimciye ve 5 milyar TL'ye yaklaşan kredi hacmine ulaştı.

Halkbank Üreten Kadınlar Toplantıları'nın 8'incisi; Bursa, Antalya, Gaziantep, Trabzon, Samsun, Konya ve Malatya'dan sonra İzmir'de gerçekleştirildi. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Kadınlarımız, destek paketimizin vesile olduğu finansal ivmeyle, tüm girişimcilerimizin ilham alabileceği örnek çalışmalar gerçekleştiriyor" diyerek, şu örnekleri paylaştı:

CİROSU 4 KAT ARTTI

"Örneğin İzmir'de cep telefonu aksesuvarları toptan satışını gerçekleştiren bir müşterimiz, kadın girişimci kredisi desteğiyle yurtiçinde çeşitli zincir mağazalarla anlaşma imzaladı ve iş hacmini büyüterek, cirosunu 4 kat artırdı. Denizli ilinden bir başka müşterimiz ise küçük bir otogaz satış ofisi işletirken, bankamızdan faydalandığı kadın girişimci kredisiyle Türkiye'nin en büyük akaryakıt istasyonlarından birinin bayiliğini aldı." Ege Bölgesi'nde de Kadın Girişimci Kredi Paketi'ne ilginin yoğun olduğunu vurgulayan Arslan, "Ege Bölgesi özelinde toplamda 1 milyar TL'yi bulan kredi hacmine ulaşıldı" ifadelerini kullandı.

Osman Arslan, toplantı sonunda Ege Bölgesi'nden toplam 8 kadın girişimciye alacakları kredilerini sembolik olarak takdim etti.

'YILIN EN İYİ İŞVERENİ' ÖDÜLÜ

Toplantıda, Halkbank'ın kısa süre önce 'Yılın En İyi Bankası' seçildiğini hatırlatan Osman Arslan, şöyle konuştu: "Bankamız bu kez de tüm dünyadan finans ve bankacılık sektöründen kurumların katıldığı uluslararası bir insan kaynakları programı çerçevesinde altın ödül alarak 'Yılın En İyi İşvereni' seçildi. Çalışmalarımızın ödüllerle taçlandırılmasından mutluluk duyuyor, ödüllerin sağladığı motivasyonla Türkiye'nin kalkınması yolunda yeni projeler geliştirmeye devam edeceğimizi paylaşmak istiyorum."