5.5 milyon hijyen kiti vatandaşa teslim edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 65 yaş üstü vatandaşlara dağıtılması planlanan 6 milyon hijyen kitinin 5.5 milyonu sahiplerine ulaştırıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 65 yaş üstü vatandaşlara içinde maske, kolonyayla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mektubunun bulunduğu hijyen paketlerinin hazırlanıp ülke geneline dağıtımının yapıldığı Amazon Türkiye’nin Gebze’deki operasyon merkezine moral ziyareti gerçekleştirdi.

KIBRIS’A DA GÖNDERDİ

Dünyayı etkisine alan bir salgınla mücadele edildiğine dikkat çeken Bakan Varank şunları kaydetti: “Salgınla mücadele kapsamında vatandaşlarımızın hijyen önlemlerini alması büyük önem taşıyor. Bu nedenle hazırlanan bu hijyen kirtleri 30 büyükşehir ve Zonguldak'taki bütün 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ulaşacak. Tahminen 6 milyon vatandaşımız var. 5.5 milyonuna şimdiden ulaştırmış olduk. KKTC’den de talep geldi. Oradaki yaşlılarımıza da bu kitlerden gönderdik.” 

 AMAZON’DA 24 SAAT ARALIKSIZ MESAİ 

Varank 5.5 milyon vatandaşa kit ulaştırmak için Amazon Türkiye’nin Gebze’deki merkezinde 270 işçinin 3 vardiya halinde 24 saat mesai yaptığına dikkat çekerek projede emeği geçen herkese teşekkür etti.