505 köyde 40 bin evin inşaatına hız verildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, resmî sosyal medya hesabından, depremlerin ardından 11 ilde meydana gelen yıkımların yaralarını sarmak için geçici yaşam alanlarının kurulumuna ve eşzamanlı olarak da kalıcı konutların ve köy evlerinin yapımına ivedilikle devam edildiğini anlatan bir video yayımladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan depremlerin ardından 11 ilde meydana gelen yıkımların yaralarını sarmak için geçici yaşam alanlarının kurulumuna ve eşzamanlı olarak da kalıcı konutların ve köy evlerinin yapımına ivedilikle devam edildiğini anlatan bir video yayımladı. Bakan Kurum, paylaşımında, "11 il 505 köyde 40 bin ev, 5 bin ahırın inşası devam ediyor. Toplamda 143 bin köy evi yapacağız. Sadece evler değil, yeni yaşam alanları oluşturacağız" diye konuştu.

5 BİN AHIR YAPILIYOR

Video paylaşımında, Kahramanmaraş'ta 391 köyde 7 bin 433, Hatay'da 244 köyde 6 bin 847, Osmaniye'de 45 köyde 900, Malatya'da 260 köyde 6 bin 205, Gaziantep'te 179 köyde 4 bin 707, Kilis'te 85 köyde 486, Adıyaman'da 245 köyde 6 bin 290 köy evinin inşa edildiği bilgisi verildi. Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, "Bugüne kadar 40 bin konut, 5 bin ahırın yapımlarını başlattık" dedi.

KONUTLARIMIZ ÇOK GÜZEL DEPREM AKLIMIZA GELMİYOR

Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Belpınar Mahallesi'nde inşa edilen köy tipi kalıcı afet konutlarına depremzedeler yerleşmeye devam ediyor. 22 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla anahtarı teslim edilen konutlar 44 günde tamamlanmıştı. Depremzedelerden Remzi Kavak, kalıcı konutlara taşınmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Kavak, "Çok mutlu ve huzurluyuz. Deprem aklımıza bile gelmiyor. Çünkü konutlarımız çok güzel. İçeri giriyoruz, yemeğimizi yiyoruz, çayımızı içiyoruz ve muhabbetimizi ediyoruz. Konut süper yapılmış, bundan daha iyi bina mı yapılır" dedi. Depremzede Berivan Demir ise evlerinin güzel ve kaliteli yapıldığını belirterek "Konutların içi de dışı da çevresi de güzel. Bu konutlarda hiçbir şekilde korkumuz olmadı, kendimizi güvende hissettik. Gayet güzel ve sağlam ev. Bu evde yaşarken deprem korkusu olmuyor. " diye konuştu. Sultan Demir de artçı depremlerde evde olduklarını ve hiç korkmadıklarını dile getirdi.