'505 kilometrelik 'akıllı yol' geliyor'

Ulaştırma Bakanı Turhan, Türkiye’nin ilk akıllı yolu için inşaata gelecek yıl başlayacaklarını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, bakanlığın ulaştırma ve haberleşme alanında çok büyük ve önemli projeleri, 2003’ten bu yana 757.2 milyar lira yatırım yaparak hayata geçirdiğini belirtti. 

TASARIMI YAPILIYOR

Turhan, yol ağında artan hareketliliğe rağmen trafik kazalarında hayatını kaybeden kişi sayısında, kaza yeri ölümlerine göre yüzde 68’lik azalma sağlandığını kaydetti. Turhan, Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) üzerinde önemle durduklarını bildirerek, Türkiye’de ilk defa 505 kilometre uzunluğundaki güzergahta akıllı ulaşım altyapısını tamamladıklarını vurguladı. Turhan, “505 kilometrelik yolun mimari tasarımını da bitiriyoruz. Önümüzdeki yıl yapımına başlayarak ülkemizin ilk akıllı yolunu da tesis etmiş olacağız” dedi.

AVRASYA TÜNELİ’NDEN 2.5 MİLYARLIK KATKI 

Avrasya Tüneli’nin sağlanan yakıt ve zaman tasarrufu yanında çevreyi korumasının etkisiyle ülkenin prestij projelerinden birisi olduğunu anlatan Bakan Turhan, “Açıldığı günden bugüne 48 milyonu aşan geçişin yapıldığı Avrasya Tüneli, açıldığından bugüne kadar Türkiye’ye 2.5 milyar lira katkı sağladı” ifadelerini kullandı.