500 milyon dolarlık iş hacmi bu fuarda

Kendi işinin sahibi olmak isteyen girişimciler ve yeni yatırımcılarla büyümek isteyen markalar Bayim Olur Musun Fuarı'nda buluşacak. 4 bin franchise anlaşması yapılacak fuarda 500 milyon dolarlık iş hacmi bekleniyor.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Bayilik ve franchise vermek isteyen markaların en büyük ticaret platformu olan Bayim Olur musun? Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı, 17-20 Ekim 2024 tarihleri arasında İstanbul Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek. Medyafors Fuarcılık tarafından bu yıl 22'incisi gerçekleştirilecek fuar, işini büyütmek için yeni ortaklar arayan markalarla, kendi işinin patronu olmak isteyenleri ortak platformda buluşturacak. Bu yıl 4 bin bayilik, franchise anlaşmasına imza atılması öngörülen fuardan 500 milyon dolarlık iş anlaşması bekleniyor.

200 MARKA KATILIYOR

Fast food ve restoranlardan ev dekorasyonuna, gayrimenkulden güzellik merkezlerine, spor merkezlerinden kafelere, hazır giyimden eğitime, yazılımdan teknolojiye ve otomotive kadar geniş sektör yelpazesinden katılımcıların bayilik ve franchise vermek üzere hazır olacağı fuara bu yıl 30 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor. Fuar ziyaretçilerinin yüzde 75'inin "cebimdeki parayla nereye yatırım yapsam" diyenlerden oluştuğunu anlatan Medyafors Kurucusu Özhan Erem, "2025 yılına güçlü bir adım atmak isteyen markalar için Bayim Olur musun Fuarı, iş dünyasının kapılarını aralıyor. Yatırımcılar, fuar süresince katılımcı markalarla birebir görüşerek kendi işlerini kurma yolunda önemli adımlar atacak" dedi.

GLOBALLEŞMEYE KATKI SAĞLIYOR

Amerika'daki International Franchise Expo ve Fransa'daki Paris Franchise Exhibition fuarlarından sonra dünyanın üçüncü büyük franchise fuarı olarak kabul edilen Bayim Olur musun? Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı, Arap ülkeleri, Ortadoğu ve Avrasya'da da tanınan bir etkinlik haline geldi. Bu yıl 55 ülkeden gelen yabancı yatırımcıları ağırlayacak fuar Türk markalarını dünya sahnesine taşıyacak. Erem, fuarın sadece yerel pazarda değil, Orta Doğu ve Avrupa'dan gelen yatırımcı adaylarıyla da iş birliği olanakları sağlayıp, markaların globalleşme yolculuğuna katkı sunacağını söyledi.

300 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Dünyada 1 trilyon dolarlık büyüklüğe sahip franchise pazarının hâlâ en güvenilir yatırım alanlarından biri olduğuna dikkat çeken Özhan Erem şunları kaydetti: "Bugün döviz, altın, faiz veya kripto parada birikimi olanlar bunu bayilik alarak değerlendirebilir. Fuarda girişimcilere 300 bin TL'den başlayıp 20 milyon TL'ye kadar çıkan her bütçeye uygun yatırım bedelleriyle iş kurma olanakları sunulacak. Birikimi olan girişimciler 20 milyon TL'ye a la cart bir restoran açabilir ve ya 3.5 milyon TL ila 5 milyon arasında rakamlara döner dükkanı açabilirler. Kurulum maliyeti 500 bin TL olan bir çiğköfte markası aylık 100-150 milyar TL kazanç imkanı sunuyor."