Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün Giresun Bulancak Millet Bahçesi'nde organize edilen, "Gençlik Buluşması" programında yaptığı konuşmada, gençlere 81 şehirde her şeyin bulunabildiği, ulaşılabildiği, parklarıyla, ormanlarıyla güzel bir ülke bırakmayı amaçladıklarını söyledi.
GELECEK İÇİN PROJELER
İşsizliğin önüne geçmek ve istihdamı arttırmak için projelerine her geçen gün bir yenisini ekleyen bakanlık önümüzdeki yıl şantiyelerde gençlere iş imkanı sağlayacak. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Kurum, gençlere istihdam oluşturmak için projeler geliştirdiklerini vurgulayarak, "2023'teki hedefimiz 50 bin gencimize istihdam oluşturmak. Bunun yaklaşık 3 binini bakanlığımızda personel olmak üzere çeşitli birimlerimizde gerçekleştireceğiz" diye konuştu. "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinin dolaylı olarak 200 bin yeni istihdam getireceğine işaret eden Kurum, "Burada gençlerimiz çalışacak. Şartnamelere yeni zorunluluklar getiriyoruz. Örneğin, yeni mühendis ve mimar çalıştırma zorunluluğu. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte de istihdam adına gençlerimizin umudu adına, geleceği adına bu projeleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.
ETKİ AZA İNDİRİLECEK
İklim değişikliğinin etkilerinin son yıllarda fazla hissedilir hale geldiğine de işaret eden Kurum, "Afetlerin sayısı, sıklığı, şiddeti her geçen gün daha da artıyor. Dünyamız, ortak evimiz ısınıyor ve bu ısınmayla birlikte iklim değişikliğinin etkilerini sellerle, yangınlarla, hortum, fırtına gibi afet olaylarıyla yaşıyoruz" dedi. Bakan Kurum, bir taraftan da iklim değişikliğinin etkilerini aza indirmek için ortaya koydukları hedef doğrultusunda çalıştıklarını söyledi.
SU İÇİN VERİMLİLİK VURGUSU
Su kaynaklarının verimli kullanımı amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik yürürlüğe girdi. Murat Kurum da düzenlemeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
KITLIK YAŞANABİLİR
Bakan Kurum, şunları kaydetti: "Böyle giderse çok uzak değil, 10 yıl içinde küresel su kıtlığı yaşanabilir. Kaynaklarımızı daha verimli kullanmak zorundayız. Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğimizi bu çerçevede günümüz şartlarına göre düzenledik. Resmi Gazete'de yayımlandı."